shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

Elementor pagebuilder. Een introductie

Social Pepper gebruikt al een paar jaar de Elementor pagebuilder om websites op maat te maken. Het is een goede, professionele tool die je veel vrijheid geeft om websites te ontwikkelen. SEO technisch gezien is het eveneens een fijne tool omdat Elementor een lichtgewicht tool is waardoor er weinig impact is op de laadsnelheid van je website. En dat vindt Google erg prettig.

Het Hello thema

Gebruik je de Elementor pagebuilder dan kun je in combinatie hiermee een zeer lichtgewicht thema gebruiken, zoals Hello. Hello kun je hier downloaden of direct vanuit de WordPress repository vanuit je eigen dashboard. Een child theme van Hello vind je dan weer terug op Github. Altijd handig.

Je thema zelf opbouwen

Het Hello thema is puur een geraamte. Met Elementor kun je de Header en Footer als templates definiëren. Hoe je dat kunt doen zie je op het YouTube kanaal van Social Pepper. Daarnaast biedt de tool je de mogelijkheid om lettertypen, kleuren, knoppen, etc. op website niveau te definiëren waardoor je dit zeer efficiënt kunt inzetten op je gehele website.

Templates maken met de Elementor pagebuilder

Wil je een pagina hergebruiken? Of wil je een sectie die je hebt ontworpen vaker gebruiken op diverse pagina’s? Het kan door de pagina en/of sectie op te slaan als een template. Door de template ergens anders weer te importeren hoef je niet minutieus door alle details te gaan maar worden de instellingen 1-op-1 overgenomen. Zo is het ook mogelijk om een template te maken voor al je Blogberichten. Op één plek zorg je ervoor dat al je berichten er altijd hetzelfde uitzien qua opmaak en layout.

(Technische) hulp nodig voor Elementor?

Omdat we Elementor al enkele jaren gebruiken en omdat je niet direct hoeft te coderen kun je, ook door de inzet van aanvullende plugins, zo goed als alles maken. Heb je specifieke en gedetailleerde vragen? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *