maart 7, 2017 Richard

Google authenticator. In twee fasen inloggen op je WordPress website

Bij het inloggen op je WordPress website kun je gebruik maken van een zogenaamde two step authentication. Oftewel een tweestaps methode om je website te beschermen.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw WordPress website? Neem contact op en bel 06-40557448 voor hulp!

Inloggen op je WordPress website

Deze week ontving ik een e-mail met daarin de mededeling dat Clef er mee stopt. Clef is een oplossing om het inloggen op jouw WordPress website te beveiligen. In dit geval installeer je een app op je smartphone die je nodig hebt om met een soort van bewegende QR code toegang te verkrijgen tot jouw website (als je naar “<jouwwebsite>/wp-admin” gaat).

In dezelfde e-mail stonden diverse andere mogelijkheden ter vervanging van Clef.  Ik ben uiteindelijk terechtgekomen bij Google authenticator. Een gratis oplossing (tsja, ik ben en blijf een hollander).

Google Authenticator

Deze plugin is te downloaden via de WordPress repository. Download de plugin en installeer en activeer deze. Ga nu naar de Google Play app (als je een Android telefoon hebt) op je smartphone en download de Google Authenticator app van Google.

De plugin heeft bij de instellingen een geheime code die je dient in te vullen in de app op je smartphone. Hiermee komt de koppeling tot stand tussen de app en in dit geval jouw website. Je kunt met de app namelijk nog meer koppelingen maken, zodat b.v. Gmail ook een twee staps methode krijgt om in te loggen.

Plugin instellingen niet vergeten op te slaan!

Vergeet niet voor je iets anders gaat doen om de instellingen bij de plugin te bewaren (saven dus!). Als je dat hebt gedaan kun je met een gerust hart uitloggen. Als je nu weer naar “<jouwwebsite>/wp-admin” gaat zie je dat er een extra veld is toegevoegd om te kunnen inloggen in je WordPress website.

Open de Google authenticator app op je smartphone waar je nu 6 cijfers ziet. Type deze code over in het derde veld op de websitepagina bij “<jouwwebsite>/wp-admin“. Let er op dat de code ook weer (snel) verdwijnt. Dit kun je in de gaten houden door het blauwe cirkeltje aan de rechterkant. Deze timer telt af en op het moment dat de blauwe cirkel ‘op’ is, verschijnt er een nieuwe 6 cijferige code. Wacht dus niet te lang met het invullen van de code in het veld in je browser!

Conclusie

Wil je je website een stukje veiliger maken? Gebruik dan deze twee staps methode (two step authentication) om in te loggen. Succes!

Vragen of hulp nodig?

Is bovenstaande abacadabra voor je en kun je hulp gebruiken om jouw WordPress website uitdagingen op te lossen? Neem dan contact op met Richard via email ([email protected]) of mobiel (06-40557448).

, ,

Richard

Met mijn bureau Social Pepper ondersteun ik ondernemers met de inzet van social media marketing en de ontwikkeling van websites. Ik ontzorg hen op een eenvoudige & toegankelijke manier en breng hen kennis bij zodat de kwaliteit van hun online aanwezigheid verbetert. Trainingen & workshops | SMC076 | www.socialpepper.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!