mei 18, 2018 Richard Vermeer

WordPress 4.9.6 – Persoonlijke data en privacy

WordPress 4.9.6 is uit, met aandacht voor persoonlijke data en privacy

In dit blog informatie over WordPress 4.9.6 en de aandacht voor persoonlijke data en privacy. Meer weten? Lees dan vooral verder!

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op 06-40557448!

In WordPress 4.9.6 zijn mogelijkheden/tools toegevoegd om persoonlijke gegevens te exporteren en om je te helpen als een websitebezoeker vraagt om een verwijdering van zijn/haar persoonlijke data. Daarnaast kun je ook een privacybeleidpagina instellen direct vanuit het dashboard in WordPress.

Deze mogelijkheden vind je o.a. onder het kopje “Hulpmiddelen” aan de linkerkant in het WordPress menu. Je ziet hier:

  1. Beschikbare hulpmiddelen
  2. Importeren
  3. Exporteren
  4. Persoonlijke data exporteren
  5. Persoonlijke gegevens wissen

Aandacht voor persoonlijke data en privacy

Het menu-item ” Hulpmiddelen” had eerst de naam “Extra”. Daarnaast zaten er onder dit menu-item al mogelijkheden die niet nieuw zijn. De nieuwe aspecten zijn de hierboven genoemde punten 4. en 5.

Persoonlijke data exporteren

Als een website bezoeker vraagt om een bestand met daarin al zijn/haar persoonlijke data die in de website is opgeslagen dan kan je die met deze optie maken. Met een e-mailadres of Gebruikersnaam zorg je ervoor dat de juiste persoon de juiste data verifieert en ontvangt. Denk hierbij bv aan mensen die zich op jouw websiteforum bevinden met een profiel.

Persoonlijke gegevens wissen

Deze optie doet eigenlijk hetzelfde als bovengenoemde optie, alleen is (natuurlijk) het verschil dat hier de persoonlijke data uiteindelijk daadwerkelijk wordt verwijderd.

Privacy beleid

Onder het WordPress menu-item “Instellingen” vind je het kopje “Privacy”. Hier kun je direct een privacybeleidspagina (mooi woord voor Scrabble) koppelen voor in je website want een privacyverklaring is vanaf 25 mei verplicht.

WordPress 4.9.6 speelt hiermee in op de nieuwe AVG of GDPR EU wet die 25 mei 2018 van kracht wordt. Meer lezen over die privacywet en gevolgen voor websites? Lees het in dit blog van mij.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!