shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Een WordPress website goed beveiligen. Hoe doe je dat anno 2023?

WordPress is een krachtig en veelzijdig CMS (content management systeem), maar het is ook een populair doelwit voor hackers. Om je WordPress website te beschermen tegen dit soort bedreigingen, moet je een aantal beveiligingsmaatregelen nemen. Hoe kun je het beste jouw WordPress website goed beveiligen?

In dit artikel leggen we je uit hoe je je WordPress website kunt beveiligen. De tips zijn gebaseerd op de best practices van WordPress-experts en beveiligingsspecialisten.

Wat heb je nodig?

Om je WordPress website te beveiligen, heb je het volgende nodig:

  • Een webhostingaccount met een goede reputatie voor beveiliging
  • Een sterk wachtwoord voor je WordPress website
  • Een beveiligingsplugin voor je WordPress website (of meerdere)
  • Een back-up van je WordPress-website

Stap 1: Kies een veilige hostingprovider

De hostingprovider die je kiest, speelt een belangrijke rol in de beveiliging van je WordPress website. Kies een provider met een goede reputatie voor beveiliging. Daarnaast (en dit is echt niet altijd een standaard iets!) zorg ervoor dat je webhostingprovider backups maakt van je website. Je kunt hier ook nog een plugin voor gebruiken die lokaal backups opslaat. Denk hierbij aan de Updraftplus plugin.

Stap 2: Stel een sterk wachtwoord in

Je WordPress-accountwachtwoord is de eerste lijn van verdediging tegen hackers. Kies een wachtwoord dat ten minste 12 tekens lang is en een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens bevat. WordPress kan je daarbij helpen. Wijzig je wachtwoord door bij je /wp-admin in te loggen (je kunt dit pad overigens wijzigen door een plugin te gebruiken. Dan krijg je zoiets als <domeinnaam>/beheer) en dan bij Beheerder > Bewerken > Nieuw wachtwoord instellen te kiezen. Je kunt hierbij ook nog 2FA instellen (je ontvangt dan bv een code op je telefoon. Je kunt dan alleen inloggen d.m.v. twee stappen).

Stap 3: Installeer een beveiligingsplugin

Er zijn veel beveiligingsplugins voor WordPress beschikbaar. Een goede plugin biedt een breed scala aan beveiligingsfuncties, zoals malwaredetectie, inlogbeveiliging en brute-force-aanvalbeveiliging. Denk aan plugins als WordFence (hierbij kun je ook een firewall activeren), Sucuri en plugins die helpen om ongeoorloofd inloggen tegen te gaan.

Stap 4: Maak regelmatig back-ups

Een back-up van je WordPress website is essentieel voor het herstellen van schade in het geval van een hack. Maak dus regelmatig back-ups van je website, zodat je deze snel kunt herstellen als er iets mee gebeurd.

Nog meer tips voor het beveiligen van je WordPress website

Naast de bovenstaande stappen zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om je WordPress website te beveiligen:

  • Houd WordPress en je plugins up-to-date. WordPress-ontwikkelaars werken voortdurend aan het verbeteren van de beveiliging van WordPress. Door je WordPress-installatie en plugins up-to-date te houden, zorg je ervoor dat je website beschermd is tegen de nieuwste (beveiligings)risico’s.
  • Gebruik een sterke firewall. Een firewall kan helpen om ongewenste toegang tot je website te blokkeren. Zie hierboven bij de WordFence plugin.
  • Verberg je WordPress-versienummer. Het WordPress-versienummer is een belangrijke aanwijzing voor hackers om te bepalen welke kwetsbaarheden ze kunnen exploiteren. Verberg je WordPress-versienummer om hackers het moeilijker te maken om je website te hacken.
  • Gebruik een CAPTCHA-plugin. Een CAPTCHA-plugin kan helpen om spam en botnet-aanvallen te voorkomen die zich toegang proberen te verkrijgen via je contactformulier.
  • Verwijder onnodige plugins en thema’s. Onnodige plugins en thema’s kunnen beveiligingsrisico’s vormen. Verwijder ze om je website veiliger te maken. Heb je een plugin niet meer nodig? De-activeer deze en delete de plugin.

Conclusie WordPress website goed beveiligen

Door de bovenstaande tips op te volgen, kun je je WordPress website beter beschermen. Door je website veilig te houden, kun je voorkomen dat je persoonlijke informatie, financiële gegevens of andere gevoelige informatie wordt gestolen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om je WordPress website te beveiligen? Of heb je behoefte aan een (nieuwe) website of webshop? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om AI, Elementor, WordPress, Shopify of (programmeerbaar) maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *