shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

WordPress 6.4 is uit! Wat is er veranderd?

WordPress 6.4 is de laatste grote update van WordPress in 2023. Het werd gister gereleased en biedt wederom een aantal nieuwe functies en verbeteringen. In dit bericht laten we de vijf belangrijkste nieuwe functies van WordPress 6.4 zien. Spoiler: Het NERD gehalte is (helaas) hoog…

Block Hooks

Block Hooks is een nieuwe functie die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om block thema’s uit te breiden met behulp van filters en acties (in Jip & Janneke taal: je kunt schakelaars aan/uit zetten om dingen op je website te wijzigen). Dit maakt het mogelijk om nieuwe functies en mogelijkheden toe te voegen aan block thema’s zonder dat de code van het thema hoeft te worden gewijzigd. Handig voor mensen die een eigen thema willen ontwikkelen.

Eigen mediacategorieën voor block thema’s

He, he, eindelijk kun je je eigen mappen maken (in een thema). Block thema’s kunnen nu hun eigen mediacategorieën registreren. Dit maakt het mogelijk om mediabestanden, zoals afbeeldingen en video’s, te categoriseren op een manier die specifiek is voor het block thema.

Updates voor @wordpress/components package

De @wordpress/components package is een package die een set van herbruikbare componenten voor WordPress-thema’s en -plugins biedt. WordPress 6.4 bevat updates voor deze package, waaronder nieuwe componenten en verbeteringen aan bestaande componenten.

Updates voor de user interface components

De user interface components zijn een set van componenten die worden gebruikt om de gebruikersinterface van WordPress te bouwen. WordPress 6.4 bevat updates voor deze componenten, waaronder nieuwe componenten en verbeteringen aan bestaande componenten.

Andere verbeteringen

WordPress 6.4 bevat ook een aantal andere verbeteringen, waaronder:

  • Verbeterde prestaties
  • Verbeterde beveiliging
  • Verbeterde toegankelijkheid

Waarom updaten naar WordPress 6.4?

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om te updaten naar WordPress 6.4. De nieuwe functies en verbeteringen kunnen je website verbeteren op het gebied van functionaliteit, beveiliging, snelheid en toegankelijkheid.

Block Hooks kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om nieuwe functies toe te voegen aan je website, zoals een aangepaste zoekfunctie of een formulier voor het indienen van feedback.

Eigen mediacategorieën voor block thema’s kunnen worden gebruikt om je mediabestanden te organiseren op een manier die voor jou logisch is.

Updates voor @wordpress/components package en updates voor de user interface components kunnen de gebruikerservaring van je website verbeteren.

Over het algemeen is WordPress 6.4 een belangrijke update die veel nieuwe functies en verbeteringen biedt. Het is aan te raden om zo snel mogelijk te updaten als je WordPress gebruikt.

Vragen over WordPress 6.4?

Heb je hulp nodig bij het updaten naar WordPress 6.4 of heb je behoefte aan een (nieuwe) website of webshop? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om AI, Elementor, WordPress, Shopify of (programmeerbaar) maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *