shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Elementor: Knip en plak vanuit andere website

Elementor heeft sinds een drietal maanden de mogelijkheid om componenten van Elementor, die zich bevinden in een website te knippen en te plakken naar een andere website. Hoe dat werkt lees je hier.

Als eerste ga je naar de website waar je een sectie, kolom of widget hebt gebruikt die je op een andere website wilt hergebruiken. Natuurlijk log je in en ga je naar “Bewerken met Elementor” in de back-end van de website. Selecteer de component (zie de afbeelding hieronder) die je wilt hergebruiken. In dit geval koos ik voor de gehele sectie met de vier kolommen en vier afbeeldingen. Door eenvoudigweg op de rechtermuisknop te klikken en kopieer te kiezen, wordt de gehele component op dat moment “opgeslagen” in het tijdelijk geheugen van je PC.

Afbeeldingen direct in Mediabibliotheek

Bij bovenstaande actie worden ook direct de afbeeldingen in de mediabibliotheek geplaatst. Ga je de afbeeldingen vervangen, vergeet dan niet de oude afbeeldingen te deleten. Of, ivm SEO, geef de afbeeldingen de juiste naam zodat ze passen bij de andere, nieuwe website.

Knip en plak vanuit andere website: Toevoegen component op de juiste plek

Nu de eerste stap is genomen ga je naar de (nieuwe) website waar je dezelfde opzet wilt (her)gebruiken. Log wederom in, klik op “Bewerken met Elementor” en druk onderin op het “plus” teken waar je een nieuwe sectie kunt toevoegen. Of ga op de plek staan waar je jouw component wilt toevoegen. Ik knip en plak vanuit een andere website nu een gehele sectie, maar je kunt natuurlijk ook een kolom of Elementor widget knippen en plakken. Gebruik je rechtermuisknop om “Plakken” te kunnen kiezen of druk op je toetsenbord op de combinatie Control+V. En voilà, op een totaal ander domein, in een totaal andere (Elementor) website heb je nu de compleet zelfde opzet/component geplakt. Je kunt deze nu met een gerust hart aanpassen. Hieronder zie je dezelfde sectie als hierboven maar dan op ons Social Pepper domein geknipt en geplakt vanuit de andere website.

(Technische) hulp nodig?

Heb je hulp nodig om bovenstaand onderwerp op te lossen? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *