shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

Spam reacties op afbeeldingen. Hoe hou je die tegen?

Je hebt ze vast ook weleens ontvangen. Spam reacties op afbeeldingen. Of in ieder geval spam reacties in je WordPress website. Wellicht ontvang je ze regelmatig. Een reactie (meestal niet de Nederlandse taal en vaak totaal niet gerelateerd aan het onderwerp of het vakgebied van je website) Waarvan je denkt: He, wat is dit nu weer?

Het deleten/weggooien/aanmerken als spam is niet zo’n probleem in een WordPress website. Wat wel vervelend is, is dat het weer tijd kost om er aandacht aan te besteden. En nog erger: Twee dagen daarna staat er weer een (nieuwe) spam reactie! En dan is het begrijpelijk dat je er helemaal klaar mee bent. Gelukkig is dit redelijk eenvoudig op te lossen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Spam reacties? Installeer altijd een plugin

Je kunt het aantal spam reacties minimaliseren door een plugin te installeren die dit voor je in de gaten houdt (is het een mens die iets plaatst, dan is het okee. Lijkt het op een robot of een automatisch scriptje, dan blocked de plugin de reactie. Plugins die je hiervoor kunt gebruiken zijn: Zero spam for WordPress, Antispam Bee of Akismet (bij deze laatste valt het regelmatig op dat de laatste stap, namelijk een key/sleutel bemachtigen en daarmee de plugin activeren, niet wordt uitgevoerd waardoor de plugin weliswaar is geactiveerd in de website, maar niets doet…).

Okee, de antie-spam plugin/functionaliteit is geinstalleerd. Maar helaas pindakaas, nog steeds spamreacties.

Spam reacties op afbeeldingen of op een bericht

Vaak wordt spam geplaatst op een bericht. Dit kun je voorkomen door bij de Instellingen in WordPress de mogelijkheid tot reageren te deactiveren. Dit kan ook op bericht/blog niveau. Het gebeurt echter ook dat spamreacties op een afbeelding worden geplaatst. Kan dit? Jep, dit is mogelijk. Het is dan wel wat lastiger om te achterhalen hoe je dit kunt voorkomen. We leggen het hieronder uit.

Als je een spamreactie hebt op een afbeelding, klik dan als eerste op “Bijlagepagina tonen”. Als je daarop klkt dan zie je de pagina met de desbetreffende afbeelding. Klik daarna op “Media bewerken”(meestal bovenin de zwarte balk). Je gaat nu naar de unieke afbeelding. Hier kun je de optie tot reageren deactiveren.

Mocht je die optie onderaan de pagina niet zien, Klik dan eerst rechtsboven op “Schermopties” en activeer met een vinkje de opties “Discussie”. Zie de afbeelding hieronder.

spam reacties op afbeeldingen deactiveren

Discussie geactiveerd? Scroll dan helemaal naar beneden naar het kopje “Discussie”. Hier zal het vinkje aan staan bij “Reacties toestaan”. Als je deze deactiveert dan kun je geen (spam) reacties meer ontvangen op dit bericht. Zie de tweede afbeelding hieronder. En voila, klaar!

spam reacties afbeelding

Onder Instellingen, Discussie kun je vinkjes activeren of deactiveren om de mogelijkheid tot reageren uit te breiden of te beperken. Deze instellingen gelden dan voor de gehele WordPress website, bovenstaande is gerelateerd aan een enkel bericht of afbeelding.

(Technische) hulp nodig?

Heb je hulp nodig om bovenstaand onderwerp op te lossen? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *