shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

Contactformulieren in Elementor. Waar vind je ze terug?

Dit bericht is niet zo zeer bedoeld om te vertellen hoe je een (contact)formulier in Elementor dient te maken. Maar meer een kort bericht over waar je contactformulieren in Elementor kunt terugvinden in je WordPress website. En dan gaat het vooral om ingevulde contactformulieren die je website heeft verzonden/ontvangen. Hoe je een (contact)formulier in Elementor maak, lees je terug op hun eigen website.

Contact form 7 heeft Flamingo nodig

Als je in je website Contactform 7 gebruikt dan is het verstandig om daarnaast ook de Flamingo plugin te activeren. Deze laatste bewaart namelijk de ingezonden contactformulieren in de WordPress website zelf. Het gebeurt zo nu en dan wel eens dat (bv door een wijziging bij je hostingprovider) ingezonden emails/contactformulieren van de WordPress website niet (meer) aankomen. Vaak heeft te maken met de (juiste) SMTP instellingen. Daarover lees je in dit blog meer.

Contactformulieren in Elementor: Geen extra plugin nodig om formulieren te bewaren.

Elementor heeft standaard een (extra) menu item waar je direct de ingezonden (contact)formulieren kunt terugvinden. Erg handig mocht je inzendingen hebben gemist (zie hierboven) vanwege e-mailproblemen.

Waar kun je deze formulieren terugvinden? Login bij je WordPress website en ga links in het menu met je muis naar Elementor en klik dan in het submenu dat zich opent op “Submissions” (= inzendingen). Daar vind je, in een keurige lijst, alle ingestuurde formulieren die in je website zijn opgeslagen. Zie het screenshot hieronder.

Hierdoor kun je altijd even checken of dat de formulieren die je daadwerkelijk ontvangt in je mailbox overeenkomt met wat de website doet of heeft gedaan. Mocht een klant bv contact opnemen en aangeven dat hij/zij een formulier heeft ingestuurd, maar die heb je gemist, dan kun je deze altijd terugvinden in deze lijst. Handig toch? En omdat je met Elementor direct je formulieren kunt maken heb je geen Contact Form 7 en/of Flamingo plugins meer nodig!

(Technische) hulp nodig?

Heb je hulp nodig om bovenstaand onderwerp op te lossen? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *