YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Wist je dat goede hosting belangrijk is voor een professionele website?

Vaak wordt over het hoofd gezien dat goede hosting een noodzaak is voor een professionele website. Een slechte keuze is snel gemaakt en dan zit je er meestal voor een jaar aan vast. In dit blog vertel ik er meer over.

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op 06 11210036!

Update 5 augustus 2020: Wat is Hosting eigenlijk?

Webhosting is een dienst die bedrijven maar ook particulieren (online) ruimte biedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is door gebruik van een website. Om snelheid, veiligheid en beschikbaarheid te waarborgen wordt de inhoud van de particulier of het bedrijf opgeslagen bij een hostingbedrijf/hostingprovider.

Goede hosting zit in de details

De domeinnaam is vastgelegd en kom, laten we er maar meteen een hostingabonnementje bij afsluiten. Zo, dat is (snel) geregeld. Komt dit bekend voor? Ik zie het regelmatig in de praktijk. Snel geregeld, lekker goedkoop en hoppetee we hebben een plek voor onze website. Zonder te kijken naar de belangrijke details. Eventuele problemen kom je meestal ook pas later tegen. en zorg er dan maar eens voor dat je die problemen op hostinggebied oplost.

Webhosting, waar let je op?

Welke details zijn er belangrijk bij het aflsuiten van een hostingabonnement? Let in ieder geval op:

  • Worden er regelmatig backups gemaakt? Dit vormt vaak pas een probleem als je website een keer plat gaat. Het is beter om vantevoren te weten dat er backups worden gemaakt.
  • Hoe (snel) wordt er gereageerd op jouw vragen? Wordt je goed geholpen en snap je wat er wordt verteld?
  • Heeft de website onbeperkte schijfruimte en onbeperkt dataverkeer?
  • Heb je onbeperkt e-mailaccounts die je kunt aanmaken?
  • Vind er caching plaats bij de webhoster om jouw website (nog) sneller te maken? Over caching schreef ik eerder dit blog.
  • Kun je zelf de PHP versie kiezen (belangrijk voor de laadsnelheid van je website). tegenwoordig zitten we op PHP 7 (en sommige webhosters gebruiken nog PHP 5).
  • En hoe is het geregeld met de beveiliging, anti-spam en virusprotectie?

Zoals je ziet hierboven is het verstandig om even stil te staan bij deze aspecten voordat je een (goedkoop) abonnement afsluit. Waar je een jaar aan vast zit zonder dat je eigenlijk weet wat je hebt gekocht. Neem je tijd, Google is your best friend, en neem een verantwoordelijk keuze.

Advies nodig over de keuze voor goede hosting?

Heb je advies of hulp nodig? Je kunt contact opnemen dan helpen we je verder. En heb je feedback of input bij dit bericht, voeg het dan vooral hieronder toe! Bedankt alvast!

Wil je meer lezen over webhosting? Dit is de onderneming waar Social Pepper mee samenwerkt als het gaat om hosting: www.hoasted.com.