YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Wat is WordPress multisite?

Je hebt meerdere domeinen vastgelegd (bij dezelfde hoster) met meerdere websites hierop en je wilt graag efficiënt werken. Je wilt b.v. dat al je websites hetzelfde eruit zien door gebruik van hetzelfde thema. Dat kan met WordPress Multisite! WordPress Multisite geeft je de gelegenheid om met een enkele WordPress installatie meerdere (virtuele) websites te tonen/delen op het internet. Het doel is om andere gebruikers (of jezelf) toegang te geven tot hun eigen website. Concreet voorbeeld is wordpress.com. Je hebt hier jantje.wordpress.com en pietje.wordpress.com en beide websites hebben dezelfde basismogelijkheden.

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op 06-40557448!

WordPress Multisite: Net als WordPress zelf.

De installatie voor WordPress Multisite is hoegenaamd hetzelfde als voor een enkelvoudige WordPress installatie. Dat betekent dus zeer gebruiksvriendelijk, ook in het onderhoud/updaten van jouw websites. Jouw thema en plugins bevinden zich nog steeds op dezelfde locatie als bij een enkelvoudige WordPress installatie. En het mooie is dat het niet uitmaakt op hoeveel websites je het thema (of thema’s) en plugins gebruikt.

Natuurlijk zijn er ook enkele verschillen: Het admin scherm is wat anders, de bestanden in de installatie zijn anders en er zijn verschillen in de databasetabellen vergeleken met een enkelvoudige WordPress installatie/website.

Superadmin

Als superadministrator heb jij de controle over jouw netwerk van websites bij WordPress Multisite. Jij bepaalt welke thema’s en plugins mogen worden gebruikt door de gebruikers van de diverse websites. Een ‘gewone’ gebruiker kan alleen (thema’s/plugins) activeren of de-activeren.

Het aanmaken van de diverse websites kan door aparte mappen te maken of door subdomeinen aan te maken. Er is ook een oplossing/uitbreiding zodat je aparte domeinen kunt gebruiken. Je doet dan aan ‘domain mapping‘.

Wanneer geen Multisites?

Je hebt het niet nodig als je:

  • Maar één website of blog nodig hebt.
  • Als websites voor diverse klanten gehost worden op aparte servers.
  • Als elke website z’n eigen database nodig heeft (zoals ter beveiliging).
  • Als een administrator z’n eigen thema’s en/of plugins moet kunnen installeren.
  • Als je webhost niet voldoet aan de eisen om WordPress Multisites te kunnen gebruiken.
  • Als jezelf niet bij de bestanden op de server kunt om deze te wijzigen.
Hulp nodig met WordPress Multisite?

Heb je advies of hulp nodig? Je kunt contact opnemen dan helpen we je verder. En heb je feedback of input bij dit bericht, voeg het dan vooral hieronder toe! Bedankt alvast!

Ik zal zo nu en dan dit artikel uitbreiden met extra/nieuwe info over bovenstaand onderwerp. Er is veel over te vertellen dus check zo nu en dan of er nieuwe content is toegevoegd!