YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)
wat is een wordpress thema

Wat is een WordPress thema?

Wat is een wordpress thema?

Wat is een WordPress thema? Een WordPress thema is een template dat je kunt installeren op het wordpress platform. Met dit template kun je de website het uiterlijk geven dat past bij jouw onderneming en bij jouw doelgroep.

Een thema bevindt zich in een .zip file. In deze .zip file zitten allerlei bestanden die de look-and-feel van jouw website uiteindelijk bepalen.

Een thema is te vergelijken met een jas die je aantrekt. De ene is een gele regenjas, de ander een blauw spijkerjack. Wat er in zit blijft hetzelfde (namelijk jijzelf), maar wat een ander ziet is een andere buitenkant (of front-end om het zo te zeggen en daarmee dus een anders opgemaakte website).

Opmaak aanpassen in WordPress

Door middel van een thema (ook wel theme in het Engels) is dus de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert.

WordPress biedt de mogelijkheid om meer dan één template (of thema) te installeren en tussen deze te wisselen. Een ander thema zorgt ervoor dat het uiterlijk en de functionaliteit van jouw website wordt veranderd. Templates kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Dat kan via het “Dashboard” of door het te uploaden via FTP.

Een thema aanschaffen

Een online platform waar je veel verschillende thema’s kunt vinden is Themeforest. Op dit platform kun je een account aanmaken en thema’s kopen. Hoe een thema aan de achterkant bij het WordPress dashboard werkt ligt aan de maker van het thema.

Lees in dit blog meer over wat WordPress eigenlijk is.

In dit blog heb ik je meer verteld over: Wat is een WordPress thema eigenlijk? Opmerkingen of toevoegingen? Zet ze er hieronder bij!

Je kunt natuurlijk ook altijd  06-11210036 bellen of een email naar richard sturen mocht je vragen hebben.