december 8, 2017 Richard Vermeer

Gratis websiteafbeeldingen

Gratis websiteafbeeldingen. Ze bestaan, echt! Erg handig als je een klein budget hebt of geen gebruik kunt maken van een (professionele) fotograaf. In dit blog enkele handige bronnen waar je afbeeldingen voor je website, of andere (online) kanalen kunt terugvinden.

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op 06-40557448!

Tsja, het kan best lastig zijn. Als jezelf geen topfotograaf of grafisch ontwerper bent. Hoe zorg je dan dat bij jouw nieuwsbrief, of dat (Linkedin) bericht, of op je website, een goede en professionele afbeelding komt te staan?

No worries, er zijn een aantal bronnen waar je GRATIS (het blijft een toverwoord voor Nederlanders) afbeeldingen kunt verkrijgen.

Als het gaat om sfeer en inspiratie dan is deze website een aanrader: http://deathtothestockphoto.com/. Voordeel: Om de zoveel weken krijg je een aantal foto’s in je mailbox als je dat wilt. Je zult ze zeker niet allemaal gebruiken, maar de kwaliteit is super.

Op de website picjumbo is er te kiezen tussen zeer verschillende stijlen. Nadeel bij veel stockfoto’s is, vind ik, dat er een Amerikaans glamoursausje overheen zit. Op https://picjumbo.com zijn de foto’s dusdanig dat er altijd wel een paar bij jouw uitstraling passen.

De website https://unsplash.com/ lijkt qua afbeeldingen op Death to the stock photo. Landschappen, vergezichten, de woeste zee of close-ups van objecten. Ze hebben het allemaal. Er zitten prachtige afbeeldingen tussen.

Als laatste is er http://www.splitshire.com/. Deze website is vooral handig. Ook fijn. Je kunt zoeken in mozaik vorm met meerdere afbeeldingen op één pagina. Daardoor heb je een snel en makkelijk overzicht om afbeeldingen te kiezen.

Let er altijd op dat je geen rechten schend (zoals dat bepaalde foto’s niet mogen worden gebruikt voor commerciële doeleinden) bij het downloaden.

Jep, de afbeelding bij dit blog komt ook van één van bovenstaande websites.

 Ook de bestandsgrootte en afmeting van een afbeelding is belangrijk. Daar lees je in dit blog meer over.

 

Je kunt geen gratis websiteafbeeldingen vinden?

Heb je advies of hulp nodig bij bovenstaand onderwerp? Je kunt contact opnemen dan helpen we je verder. En heb je feedback of input bij dit bericht, voeg het dan vooral hieronder toe! Bedankt alvast!

Ik zal zo nu en dan dit artikel uitbreiden met extra/nieuwe bronnen over gratis websiteafbeeldingen. Check dus zo nu en dan of er nieuwe content is toegevoegd!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!