YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Kopie maken wordpress website of je website verhuizen? Lees hier hoe je dat kunt doen!

Kopie maken WordPress website of je website verhuizen?

Eerlijk is eerlijk, dat je een kopie wilt maken van je WordPress website zal niet zo vaak voorkomen. Maar je kunt je wel voorstellen dat je lokaal (op je eigen PC) een website ontwikkelt en deze dan op jouw (online) domein wilt gaan plaatsen. Dit kun je oplossen door een kopie te maken van je WordPress website. Hoe? Dat lees je hier.

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op  06 11210036!

Er bestaat een fantastische functionaliteit (plugin) waarmee je een complete kopie kunt maken van je site. Je dient dit wel secuur uit te voeren want het opsporen van een fout kan je veel tijd kosten. Dus, kopie maken WordPress website? Gebruik de Duplicator plugin!

Duplicator heet ie dus, de plugin. Je kunt hiermee een kopie maken en deze op een andere plek weer (compleet) terugzetten. Hiermee kun je dus jouw website verhuizen. Hieronder een stap-voor-stap uitleg.

 1. Login op de WP website waarvan je een kopie wilt hebben.
 2. Installeer de Duplicator Plugin in deze website. Zodra deze is geactiveerd, kun je verder met de volgende stap.
 3. Ga naar de plugin in het menu en klik op ‘Create new’. Je gaat nu een zogenaamd ‘package’ maken. Een package bestaat uit een Archive en een Installer. Het Archive bestaat uit de bestanden van de website en de database. De installer is bedoeld om de website te herinstalleren op de nieuwe plek.
 4. Klik op Next. Er wordt een scan gemaakt en indien deze goed is gegaan verschijnen er groene knoppen met de tekst ‘Good’ daarin.
 5. Klik op ‘Build’ om de package verder op te bouwen.
 6. Als de package is voltooid verschijnt de tekst ‘Package completed’.
 7. Klik op de knop Installer én Archive, om de bestanden op jouw computer op te slaan. Sla ze apart op (je krijgt dus 2 bestanden). Check ook even de naamgeving.
 8. Zorg ervoor dat er op het domein waar je naartoe gaat verhuizen geen website meer aanwezig is (maak een lokale backup en gooi daarna alles weg via FTP).
 9. Upload daarna beide bestanden met FTP naar je nieuwe, schone hostingomgeving/domeinnaam en ga naar “jouw domeinnaam.nl”/installer.php.
  Bijvoorbeeld: pietjepietersen.nl/installer.php.
 10. Voer de volgende 3 stappen uit:
  – Stap 1: Klik op Next om het Archive bestand uit te pakken.
  – Stap 2: Creëer de database, door de gegevens in te vullen van jouw nieuwe website. Test de nieuwe database voor de zekerheid en klik dan op Next om de database daadwerkelijk te installeren. Deze stap klinkt gemakkelijk, maar kan verdraaid ingewikkeld zijn. De database gegevens die je nodig hebt zijn: Of de gegevens van een database die je helemaal gaat overschrijven (LET OP: Je raakt dus alle oude gegevens in je database kwijt!) of het zijn de gegevens van een nieuwe database. In het laatste geval moet je deze database eerst aanmaken in het administratiepaneel van jouw webhostingpartij (anders kan Duplicator de database niet vinden). Zorg er dus voor dat je de databasenaam, -loginnaam en -wachtwoord hebt (host is meestal ‘localhost’, maar check dit bij je webhoster) om deze in te kunen vullen in Duplicator.
  – Stap 3: Zodra de database geïnstalleerd is moet je de database updaten, inclusief alle files. Klik op Next om dit uit te voeren.
 11. De website is nu verhuisd naar het nieuwe domein.
 12. Log in op jouw ‘domeinnaam.nl’/wp-admin door de normale (inlog)gegevens in te vullen.
 13. Voordat je de Plugin verwijderd is het verstandig om eerst te controleren of de website op de nieuwe omgeving volledig werkt. Pas hierna kun je de installatie verwijderen.
Tips voor het maken van een kopie van je WordPress website of voor het verhuizen van je website

Let er op dat, als je een kopie hebt gemaakt en je hebt die verplaatst, dat Google op twee verschillende online plekken dezelfde content/inhoud ziet. Dat vindt Google niet leuk. Zorg dus voor unieke content/inhoud of gebruik een zogenaamde canonical URL. Wat dat precies is, lees je op de Yoast website (artikel in het Engels).

Maak, voordat je begint aan het maken van een kopie, eerst een backup van je bestaande website. Just in case.

Wat een plugin is, lees je in dit blog over plugins.

Lees meer over de Duplicator plugin op deze pagina. Deze bevat ook een handige video (alhoewel stap 9. in de video voor het gemak wordt overgeslagen. Jammer, das nou net een erg belangrijke).

Heb je nog vragen over een kopie maken WordPress website, over het verhuizen van jouw website of mis je een (belangrijke) stap? laat dan een reactie achter onder dit blog. Thanks!