Dit is een blog van Social Pepper

WordPress spam voorkomen? Dat doe je zo!

WordPress spam voorkomen? Welke oplossingen zijn er?

Allesbehalve fijn, die nietszeggende en vage reacties bij jouw bericht op je WordPress website. En nee, ik zit echt niet te wachten op één of andere blauwe pil die ik bij jullie online kan kopen. Weg er mee dus met die spam op m’n WordPress website!! De vraag is alleen, hoe? Lees het in dit blog.

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op 06 11210036!

Er zijn verschillende mogelijkheden om WordPress spam te voorkomen. Ik wil hier de focus leggen op twee plugins, maar zal in het kort ook andere oplossingen beschrijven.

Simpele, maar wel rigoureuze oplossingen

Als eerste de ‘andere’ oplossingen. Je kunt in je website simpelweg de mogelijkheid tot reageren uitzetten. Voor altijd.

  1. Ga in het WordPress menu aan de linkerkant naar ‘Instellingen > Reacties’. Bekijk hier wat je zou willen. Mag er gereageerd worden op een nieuw artikel/blog? Moet men eerst inloggen? Mag men na een x aantal weken niet meer reageren? Je kunt het hier regelen.
  2. Is het een bepaald artikel dat veel spam ontvangt in de reacties? Ga dan naar ‘Berichten’, klik op het juiste bericht, scroll naar beneden en zet bij het kopje “Reacties” de mogelijkheid ‘Reacties toestaan’ uit. Dit kun je doen voor elk individeel bericht.
  3. Spam via je contactformulier? Denk dan eens aan een zogenaamde ‘captcha’ (kun je overigens ook gebruiken bij reacties op een bericht). Op wikipedia kun je lezen wat het precies is. En hier vind je enkele oplossingen in de vorm van plugins (Engelstalig bericht). Echter, het oplossen van een sommetje is niet erg gebruiksvriendelijk voor een bezoeker. Gebruik in dat geval een ‘onzichtbare’ captcha. Fijn voor de bezoeker, niet fijn voor een spambot.
Handige plugins

De oplossingen waar ik vaak mee werk zijn de volgende twee mogelijkheden (allebei plugins):

  1. WordPress Zero spam
  2. Antibee spam
WordPress Zero Spam

Bij deze plugin zet ik de instellingen zodat spammers worden gelogd, automatisch worden geblocked en waarbij er gecheckt wordt op spam bij de reacties én het contactformulier (hierbij ga ik uit van Contact Form 7). Je kunt, als je wilt, nog de boodschappen aanpassen die deze plugin verzend. Bekijk de details van de plugin. De plugin werkt fijn, maar zo nu en dan heb ik het idee dat de plugin niet alle spam even goed afvangt (wat ook kan afhangen van correcte instellingen). Vandaar optie 2.

Antibee spam

Bij deze plugin is het eveneens mogelijk om vele instellingen naar eigen zin te activeren of de-activeren. Ook deze plugin werkt prettig en doet wat ie moet doen namelijk WordPress spam voorkomen. Installeren, activeren en je bent zo goed als klaar. Details zijn hier terug te vinden.

Heb je nog vragen over wordpress spam voorkomen of mis je een (belangrijke) oplossing? Laat dan een reactie achter onder dit blog. Thanks!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *