shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Google Analytics 4 property toevoegen aan je WordPress website, hoe doe je dat?

In dit blog leg ik in een aantal korte stappen uit hoe je de Google Analytics 4 (GA4) property kunt toevoegen. Wellicht heb je in je mailbox al de melding ontvangen dat je dient te gaan omschakelen omdat de oude instellingen van Google Analytics eruit gaan/gaan verdwijnen. Dus het is nu de hoogste tijd om ermee aan de slag te gaan! Hieronder de stappen om dat correct uit te voeren.

Google Analytics 4 property toevoegen

Als eerste log je (natuurlijk) in bij je Google Analytics account en daarna open je de property (meestal zal dat zoiets als je domeinnaam zijn, dus als je meerdere domeinen hebt, kies de juiste) die je wilt aanpassen. Je ziet nu een tekst, zoiets als “Aan de slag”. Daar kun je op klikken en eigenlijk is dat het. Daarna klik je nog 1 of 2 keer om het gehele proces in gang te zetten en af te ronden en dan is het proces in je GA account afgerond. De volgende stap is dan nog om deze nieuwe code te koppelen in je WordPress website.

google analytics 4 property koppelen

GA4 koppelen in je WordPress website

Okee, de omzetting is gedaan. Nu (mocht je nog geen Google Analytics hebben gekoppeld in je website) is het een kwestie van koppelen of omzetten in je WordPress website zelf. Ikzelf gebruik meestal de free-to-use MonsterInsights plugin. Die geeft je al in je website een high-level overzicht en is daardoor prima bruikbaar. Je kunt de premium versie aanschaffen voor nog meer mogelijkheden, maar dat ligt er natuurlijk aan wat je precies met de GA data wilt gaan doen.

Als je de bovenstaande plugin gebruikt dan werkt ook dat bijna als vanzelfsprekend. Activeer de plugin in je website en doorloop de stappen om de koppeling 100% correct te krijgen. Zorg ervoor dat je in een ander tabblad van je browser bent ingelogd in GA en kies in de dropdownlijst bij MonsterInsights de juiste (GA4) property. En klaar is Kees! Een kind kan de was doen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om bovenstaand onderwerp op te lossen? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *