shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

Hoe maak je een AI Assistent met OpenAI in minuten?

hoe maak je een ai assistent social pepper

OpenAI heeft sinds een tijdje de mogelijkheid om je een AI assistent (ook wel een AI chatbot genoemd) zelf in elkaar te laten knutselen. Natuurlijk zit de correcte, juiste werking in de details, maar je kunt vrij snel, met de juiste stappen een basis AI Assistent maken op hun platform. Hoe maak je een AI Assistent? Dat leggen we je hieronder uit.

Hoe maak je een AI Assistent met OpenAI in minuten?

Als eerste dien je een OpenAI account te hebben dat je aanmaakt op het platform via de groene knop rechtsboven “Sign up”. Veel mensen verwarren dit account met hun (gratis) ChatGPT account. Maar dit account is dus apart van ChatGPT. Dat heeft o.a. te maken met het feit dat je op dit platform een AI assistent en nog van alles meer kunt knutselen. Uiteindelijk zal er ergens (bv vanaf je website) data heen en weer verstuurd dienen te worden naar OpenAI om de AI assistent te laten functioneren. Als je een OpenAI account hebt aangemaakt, credit card gegevens hebt gekoppeld en wat centjes in je tegoed hebt gestort kun je aan de slag.

Je eerste AI bot

Als je bent ingelogd kun je links klikken op “AI assistants”. En daar ga je aan de slag. Hier kun je (zeer gedetailleerde) instructies geven aan de chatbot. Zo kun je aangeven welk GPT model je wilt gebruiken (de kosten van de diverse modellen verschillen namelijk). Je kunt aangeven of je (programmeer)code wilt toevoegen aan je bot, of dat je Ai assistent zelf code dient te kunnen interpreteren en verbeteren en adviezen op dit gebied kan geven. En daarnaast kun je bestanden toevoegen die door de bot worden gebruikt om antwoord te geven op vragen van de eindgebruikers.

OpenAI playground

In de playground van OpenAi ga je dan daarna testen. Zo kun je jouw AI assistent tweaken en verbeteren. Voordeel hiervan is dat je geen kosten hebt omdat de tests direct plaatsvinden op het OpenAI platform. Zie hieronder hoe dat er ongeveer uitziet op moment van schrijven.

In de screenshot hierboven zie je aan de linkerkant in het menu ook nog de optie “API Keys” staan. Voor het gebruik van het OpenAI platform en de koppeling hiervan met een andere tool (zoals een website) heb je een unieke API key nodig. Die kun je hier genereren. Als je die eenmaal hebt kun je die API key op een andere plek weer gebruiken om de door jou gewenste tool en jouw AI chatbot samen te laten werken. Hoe dat ongeveer in z’n werk gaat kun je in dit blogbericht teruglezen.

Vergeet niet om je AI assistent steeds beter te maken door deze betere, specifiekere en meer instructies te geven. En niet vergeten: Testen, testen en nog eens testen…

Hoe maak je een AI Assistent met OpenAI of andere vragen over WordPress of websites?

Heb je hulp nodig bij je website of heb je behoefte aan een (nieuwe) website of webshop? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om een goede AI assistent, Elementor, WordPress, Shopify of maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036! Hoe schrijf je een goede AI prompt? Lees het in dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *