shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Indexering slechte mobiele website stopt door Google

Vanaf volgende maand (juli 2024) is/wordt het extra belangrijk (en eigenlijk is het dat de afgelopen jaren altijd al geweest) om ervoor te zorgen dat de website van je onderneming er professioneel en gebruiksvriendelijk uitziet op een smartphone. Waarom? Google gaat websites die er niet goed uitzien op een smartphone eenvoudigweg niet meer indexeren. De Indexering van een slechte mobiele website stopt door Google. Met alle gevolgen van dien.

Test je website want Indexering slechte mobiele website stopt

Als eerste, hoe weet je (of hoe test je) dat jouw website er okee uitziet op een smartphone? Hiervoor kun je het volgende doen. Installer eerst de Chrome browser of open deze. Klik met de rechter muisknop op ergens op de Homepage van je website en klik daarna op “Inspecteren”. Er opent zich rechts in de browser een extra venster. Bovenin kun je klikken op de pijltjes. Als je dat doet klapt er een menu uit en kun je klikken op “Lighthouse”. Als laatste klik je op de blauwe knop “Laden van pagina analyseren”, waarna de tool jouw websitepagina analyseert. Zie de resultaten in de screenshot hieronder.

Indexering slechte mobiele website stopt

Prestaties verbeteren. Hoe dan?

Zoals je ziet in de screenshot hierboven zijn er zeker nog prestatieverbeteringen mogelijk voor deze website. Wat kun je doen om die score omhoog te krijgen? Hieronder enkele tips.

Zorg ervoor, tijdens de ontwikkeling van je (nieuwe) website, dat de ontwikkelaar “responsive design” toepast. Dit betekent dat de website correct wordt weergegeven op een desktop, tablet en smartphone. Door de website bij livegang aan te melden bij de Google Search Console kun je meldingen ontvangen van Google wanneer je website punten te verbetering heeft voor de verschillende apparaten.

Laad je website snel?

Zorg altijd voor een goede gebruikerservaring. Dit betekent ook een goed en snel ladende website op een mobiel. Hiervoor kun je binnen WordPress een caching plugin gebruiken. Caching slaat bepaalde aspecten van een website (tijdelijk) op in de browser waardoor bij herhaald bezoek een website sneller kan laden omdat deze opgeslagen aspecten direct uit de browser gebruikt kunnen worden. Een snelle(re) website = pluspunten van Google!

Tip: Wat regelmatig over het hoofd wordt gezien is het feit dat een goed en snel ladende website begint bij goede en snelle hosting. Leuk die pakketten die 1,- euro per jaar kosten, maar daar zit dus een keerzijde aan!!!

Zorg voor duidelijkheid en eenvoud in je website

Zit je website logisch in elkaar qua structuur? Als iemand surft naar de “Over ons” pagina krijgt hij/zij dan contactgegevens te zien of (achtergrond)informatie over de onderneming, het ontstaan hiervan en de teamleden? Zijn er niet teveel submenu items bovenin de website?

Hulp nodig met jouw WordPress website? Of andere vragen over websites? Indexering slechte mobiele website stopt en hoe dit op te lossen? Geen probleem! Social Pepper kan je ondersteuen als het gaat om AI kennis, Elementor, Spectra, WordPress, Shopify of programmeerwerk. Ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *