shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Hoe kan je AI inzetten voor websiteontwikkeling?

In dit bericht een kort en snel overzicht hoe je AI kunt inzetten voor websiteontwikkeling.

Layout of design ideeën

AI inzetten voor websiteontwikkeling kan helpen zodat bij het ontwerpen van websites de AI zorgt voor inspiratie voor jouw websiteproject. In plaats van zelf door verschillende bronnen en platformens te zoeken, kunnen AI-tools ideeën visualiseren op basis van jouw input/criteria.

Structuur van een websiteproject opzetten

Bij het starten van een nieuw webdesignproject heb je mogelijk geen duidelijk idee van hoe je het goed moet structureren. Hier kunnen AI-tools je helpen. Zo kan ChatGPT fungeren als een virtuele webdesigner en ideeën voor de structuur van de website bieden op basis van jouw behoeften. Je kunt ChatGTP jou vragen laten stellen om erachter te komen wat belangrijk is in het proejct. Daarnaast kun je aangeven hoe ChatGPT zijn output weergeeft zodat voor jou duidelijk wordt hoe je plan van aanpak er uiteindelijk uit gaat zien.

Laat AI teksten en afbeeldingen maken

ChatGPT en Dall-E teksten en/of afbeeldingen maken die je kunt gebruiken in je website. Het scheelt je veel tijd omdat je anders zelf diverse websites of platformen dient te bekijken om de benodigde content te achterhalen.

Optimaliseer de User Experience met AI

AI-tools kunnen een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van de website. De analyse van gebruikersgegevens kan specifieke gebieden voor verbetering aanwijzen en suggereren, waardoor je het webdesign kunt aanpassen om conversies te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een AI tool die kan visualiseren welke elementen van jouw pagina de meeste aandacht krijgen, zodat je ze kunt herschikken op basis van de klikken en oogbewegingen van gebruikers (dit noemt men een zogenaamde heatmap).

AI inzetten voor websiteontwikkeling of andere vragen?

AI kan goed helpen om efficiënter te werken en zo de productiviteit te verhogen. Een daadwerkelijke designer vervangen gaat (nog) niet lukken omdat elke designer unieke skills heeft en unieke (design)ervaring heeft die moeilijk tot niet te vervangen zijn.

Hulp nodig met jouw WordPress website? Of andere vragen over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je ondersteuen als het gaat om AI kennis, Elementor, Spectra, WordPress, Shopify of programmeerwerk. Ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *