shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Is onderhoud aan je WordPress website eigenlijk wel belangrijk?

De vraag stellen is hem eigenlijk ook beantwoorden. Ja, onderhoud aan je WordPress website is belangrijk. De reden is simpel: Je bent zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van je website. Bij een (groot) probleem zal een webhostingprovider (dat is de (internet)aanbieder waar jij jouw website hebt gehuisvest) je als eerste wijzen op deze verantwoordelijkheid. Het kan dan best een kostbaar verhaal worden als je en kansen misloopt en dient te betalen voor het oplossen van een probleem dat voorkomen had kunnen worden. Hieronder enkele tips hoe je (veel) problemen kunt voorkomen.

Backups

Zorg dat je backups maakt (of laat maken) van je website. Wist je dat niet in elk webhostingabonnement automatisch backups worden gemaakt? Veel ondernemers vergeten dit na te vragen. Pas op het moment dat het een keer misgaat breekt er stress uit. Veel stress. Vooral als je website is gehackt en je alles kwijt bent. Je kunt ook zelf lokale backups bijhouden. Dat kan d.m.v. de UpdraftPlus plugin.

Vraagbaak

Het is fijn als je ergens terecht kunt met je vragen en dat deze vragen redelijk snel worden beantwoord. Denk hierbij b.v. aan gekke e-mails waarbij je je afvraagt of het spam is of niet. Beveiligingsnotificaties die je ontvangt waarbij het van belang is om snel te reageren. Reacties op blogs die er vreemd uit zien, spam via je contactformulier, etc. etc. Het is prettig als je dan je vraag kwijt kunt bij een specialist en snel een antwoord ontvangt.

Beveiliging

Wij installeren standaard een algemene beveiligingsfunctionaliteit, loginbeveiliging en anti-spam plugin die de website monitort op ongeoorloofd gebruik. Ook voor dit onderwerp geldt dat beveiliging je eigen verantwoordelijkheid is en je webhostingprovider zal je hier zeker op wijzen.

Updates bijhouden

Heel vaak over het hoofd gezien: het bijhouden van WordPress, Thema en/of plugin updates. Veel ondernemers denken dat als de (nieuwe) website live is, de website ook “af” is. Echter worden er regelmatig updates uitgebracht (met name van plugins/functionaliteiten) om bijvoorbeeld beveiligingsrisico’s op te lossen. Het is dus erg belangrijk om je WordPress website aan de achterkant ook, technisch gezien, goed bij te houden.

Vragen over jouw WordPress website en het onderhoud?

Hulp nodig met jouw WordPress website? Of andere vragen over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je ondersteuen als het gaat om AI kennis, Elementor, Spectra, WordPress, Shopify of programmeerwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *