augustus 21, 2018 Richard Vermeer

Wat is een (301) redirect?

Wat is een 301 redirect? En waarom heb je deze zo nu en dan nodig? In dit bericht meer hierover.

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Een 301 redirect

Met een 301 redirect geef je aan bij een zoekmachine of browser dat de desbetreffende websitepagina permanent is verplaatst/verhuisd naar een ander adres (URL). Oftewel, de URL heeft een andere naam gekregen.

De 301 redirect zorgt ervoor dat bezoekers geen foutmelding krijgen, zoals een 404-pagina (niet gevonden), maar vanzelf worden doorverwezen naar een nieuwe pagina zonder dat ze daar iets voor hoeven te doen.

Ook de waarde die de oude pagina heeft en alle backlinks (een backlink is een link naar jouw websitepagina vanaf een andere website op het internet) worden met een 301 redirect doorgestuurd naar de nieuwe pagina. De oude pagina zal na verloop van tijd vanzelf uit de zoekmachines worden verwijderd. Deze wordt dan vervangen met de nieuwe naam van de URL.

Omdat dat qua tijd nog best even kan duren is het verstandig redirects aan te leggen. Zo geef je jouw bezoekers een goede ervaring.

Voorbeeld

Stel jouw pagina heet http://www.piet.nl/dienst. En je besluit na een jaar de pagina te hernoemen naar: www.piet.nl/product. Dan kun je met een redirect in jouw website regelen dat …/dienst (deze bestaat immers niet meer), direct verwijst naar …/product. Zowel als iemand …/dienst vindt via Google of als ze de URL direct intypen in  de browser. Erg handig dus! En fijn voor een bezoeker. Die krijgt dan geen 404 error te zien op jouw website!

Google geeft les

Via deze link kun je in detail nalezen en bekijken welke uitleg Google zelf geeft aan een 301 redirect:

 

WordPress en 301 redirect

In de premium versie van de Yoast SEO plugin (door velen gebruikt) kun je (301) redirects instellen. Je kunt dit ook op een makkelijke en handige manier doen met de Redirection plugin.

Door het verzorgen van je redirects zorg jij voor een goede gebruiksvriendelijkheid voor jouw websitebezoekers en vind Google je een stukje aardiger.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!