YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Wat is een WordPress shortcode?

WordPress werkt ook met shortcodes. Maar wat zijn dat eigenlijk?

Een WordPress shortcode is een code die het mogelijk maakt om verschillende en gecompliceerde handelingen op je website makkelijker te maken. WordPress shortcodes worden gebruikt om bepaalde specifieke handelingen toe te voegen aan je website. Je kunt met een shortcode deze vooraf ingestelde handeling laten uitvoeren voor een websitegebruiker.

De shortcodes van WordPress herken je aan de blokhaken “[ ]” waar tussen ze staan. Het gebruik van een shortcode brengt vele voordelen met zich mee en nemen veel werk uit handen.

Gebruik je bijvoorbeeld Contactform 7 als oplossing voor jouw contactformulier, dan kan de shortcode er als volgt uitzien:

[contact-form-7 id=”1234″ title=”Contact form 1″]

Deze shortcode plaats je op een pagina en voila, je hebt een contactformulier aan de front end van je website.

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Meer dan één shortcode

Er zijn vele shortcodes die je kunt gebuirken in jouw WordPress website, waardoor er altijd wel een code is die voldoet aan jouw wensen. Het gebruik van WordPress shortcodes brengt een aantal voordelen met zich mee. Een shortcode maakt het gemakkelijk om een website element te wijzigen. Denk hierbij aan het toevoegen van tabs, knoppen, linkjes of een opsommingslijst. Bovendien zal het gebruik van een shortcode je tijd besparen doordat je sneller kunt ontwikkelen.

Shortcodes zorgen er namelijk voor dat je zelf geen codetaal hoeft te schrijven. Je hoeft slechts eenmalig een shortcode in te voegen, waarna je hem gemakkelijk kunt blijven gebruiken.

1x veranderen, op meerdere plekken direct aangepast.

Een shortcode is erg handig voor het toevoegen van informatie die op meerdere plekken op je website terugkomt. Denk bijvoorbeeld aan de informatie om contact op te nemen die je op jouw website wilt laten zien. Als er een verandering nodig is, zoals het telefoonnummer of het adres, dan hoef je dit alleen in je shortcode aan te passen. Automatisch wordt dan op alle plekken waar het telefoonnummer staat de inhoud aangepast. Handmatig zou zo’n handeling veel tijd in beslag nemen.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!