YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Met welk contactformulier oplossing werk jij in jouw WordPress website?

Welk contactformulier kies je?

Dankzij de community van WordPress zijn er vele verschillende mogelijkheden om een contactformulier op te nemen in je website. De afgelopen jaren heb ik eigenlijk altijd gewerkt met Contact Form 7, maar dat is aan het veranderen. Lees verder om erachter te komen waarom.

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

[ut_btn button_custom_border=”yes” button_text=”Neem contact op!” button_link=”url:%23contact-section|||” button_text_color_hover=”#000000″ button_background=”#00baff” button_border_color=”#00baff” button_text_color=”#ffffff” button_background_hover=”#ffffff” button_border_color_hover=”#000000″]

Contact Form 7 problemen

De laatste maanden viel het mij op dat bij het opleveren van nieuwe websites, die gebruik maken van het Contact Form 7 contactformulier, er regelmatig wat misging. En dan vooral in de vorm dat mails vanuit de WordPress website niet aankwamen. Zonder of met een foutmelding op de website zelf. Zo nu en dan zat de oplossing in de SMTP instellingen maar ook gebeurde het dat er geen duidelijke reden was waarom het fout ging. En hetzelfde gebeurde bij websites die al langer draaiden. Geen duidelijke reden behalve dat de mail van het contactformulier niet meer in de mailbox terecht kwam.

Andere oplossing: WP Forms

Misschien is het ook wel goed om eens in de zoveel tijd weer eens om je heen te kijken naar andere plugins dan de voor jou “standaard oplossingen” die je al tijden gebruikt. Door bovenstaande heb ik dat ook gedaan en kwam ik terecht bij WP Forms. Een eenvoudige oplossing voor een contactformulier. Maar het werkt wel.

In het begin is het even wennen op de manier waarop WP Forms werkt, maar uiteindelijk wijst zich dit vanzelf. De plugin heeft een gratis versie waarmee je snel, door een drag en drop systeem, een formulier in elkaar flanst. Met de bijbehorende shortcode plaats je het formulier op een pagina, even testen, en klaar is Kees!

Test zo nu en dan je contactformulier!

Om erachter te komen of jouw contactformulier nog correct werkt is het goed om het af en toe te testen. Dan weet je 100% zeker of het allemaal nog functioneert. Zorg er daarnaast voor dat je weet naar welke mailbox het formulier wordt verzonden, check je spamfolder just-in-case en als er toch iets niet goed lijkt te gaan, neem dan even contact op met je hostingprovider. Wellicht dat zij wijzigingen hebben doorgevoerd die impact hebben op jouw WordPress contactformulier!

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!