shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

Waarom ondernemers het soms moeilijk vinden een nieuwe website te (laten) maken. En wat wij daaraan doen.

In dit bericht beantwoorden we een aantal argumenten die ervoor kunnen zorgen dat het niet (technologisch) updaten, veranderen/wijzigen, vernieuwen van de website ervoor kan zorgen dat jouw onderneming geen stap voorwaarts zet in de online wereld. En dat terwijl elke uitdaging is op te lossen en nog belangrijker, een (up-to-date) website is van groot belang voor elke onderneming.

Technologie is moeilijk, moeilijk, moeilijk

Voor veel ondernemers die minder in techniek zijn geïnteresseerd, kan de complexiteit van webtechnologieën en -ontwikkeling overweldigend overkomen. Het begrijpen van termen als hosting, domeinnamen, CMS (Content Management System), PHP, DNS records en responsive design kan een grote drempel vormen. Gelukkig leggen wij deze termen in Jip & Janneke taal uit zodat voor een opdrachtgever inzichtelijk wordt wat we bedoelen en wat we doen bij het ontwikkelen van een website.

Druk, druk, druk, dus geen tijd!

Het opzetten en ontwerpen van een nieuwe website vergt tijd en toewijding. Ondernemers hebben regelmatig een volle agenda, dus het vinden van tijd om aan de website te werken kan een uitdaging zijn. Zowel design (maatwerk of gebruik van templates) als techniek zijn taken die wij op ons nemen waardoor alleen (online) overleg nodig is. Door het overleg zorgen we er samen voor dat het gewenste eindresultaat ontstaat.

Ik weet niet hoe het er uit moet komen te zien

Het kiezen van het juiste ontwerp, kleurenpalet, lay-out en visuele elementen kan lastig zijn. Het ontwerp van de website moet immers passen bij de onnderming en er aantrekkelijk uitzien. Gelukkig kunnen we hier tegenwoordig zaken als Artificial Intelligence inzetten om dit proces te bespoedigen. En om te zorgen voor inspiratie natuurlijk.

Ik heb geen inspiratie

Een template of design maatwerk neemt veel tijd uit handen zodat je als ondernemer niet alles zelf hoeft te verzinnen. Doordat wij afbeeldingen, teksten en andere noodzakelijke content (denk ook aan een huisstijl) voorbereiden door gebruik te maken van de tool Indesign, wordt het gehele (design)proces veel minder tijdrovend en wordt in een tweetal sparringsessies de website klaargestoomd.

Graag zo goedkoop mogelijk

Ja, het laten maken van een website kost geld. Maar ook hierbij zijn meerdere oplossingen mogelijk die verschillende investeringen met zich meebrengen. Afhankelijk van de grootte (wil je een Onepager of een website van 15 pagina’s of een webshop met 1000 producten) en het traject van maatwerk of het gebruik van een standaard template is de investering goed in de hand te houden. En wij doen niet aan verrassingen. Wat we afspreken in de offerte, daar houden we ons aan. Vandaar dat je bij ons al terecht kunt voor een (Onepager) website vanaf 500,- (ex BTW).

Ondersteuning en hulp voor mijn vragen

Een (nieuwe) website gaat live, maar is tegenwoordig nooit meer af. Dus zal er zo nu en dan nieuwe content dienen te worden toegevoegd. Ook hierbij helpen wij graag. Tijdens de websiteontwikkeling kun je alle vragen stellen die je wilt en na oplevering worden kleine wijzigingen nog door ons uitgevoerd zonder een extra factuur hiervoor te sturen. Ook geven we (1-op-1) workshops zodat je zelf aan de slag kunt met je eigen website (denk bv aan het zelf toevoegen van toekomstige landingspagina’s of blogberichten).

Bang voor verandering

Sommige ondernemers zijn bang voor verandering en willen niet het risico lopen dat hun website niet goed werkt als ze een nieuwe laten maken. Dat gehele proces lossen wij op door de bestaande website te laten functioneren tot de nieuwe website helemaal is ontwikkeld en is getest. Dit is mogelijk door de nieuwe website op een andere plek te bouwen. Hierdoor kan de huidige website blijven draaien tot het moment dat deze wordt vervangen met de nieuwe website.

Google

Het begrijpen van SEO (= Search Engine Optimization)-principes en het optimaliseren van de website voor zoekmachines kan een uitdaging zijn. Ondernemers willen immers dat hun website goed vindbaar is in de zoekresultaten. Hiervoor bieden wij altijd een optioneel pakket aan. Voor sommige ondernemers is een online visitekaartje voldoende, anderen willen graag zo goed mogelijk gevonden worden. In het laatste geval gaan we aan de slag met een zoekwoordenonderzoek, optimaliseren we afbeeldingen en beveiliging van de website. Natuurlijk maken en testen we de website voor de tablet en de smartphone naast de desktop. En als laatste zorgen we ervoor dat de website pro-actief wordt geïndexeerd door Google.

Er zijn zoveel online platformen, wat moet ik kiezen?

Er zijn verschillende technologieën en platforms beschikbaar om websites te bouwen, en het kiezen van de juiste kan verwarrend zijn. Wij ontwikkelen websites op het gebruiksvriendelijke CMS/platform genaamd WordPress. Op dit platform kunnen ook webshops worden gebouwd (of worden toegevoegd aan een al bestaande website), maar we ontwikkelen ook webshops op het Shopify platform. O ja, en vergeet die (1-op-1) workshops niet die we geven. Kennis = macht dus dat scheelt weer een hoop stress!

Onderhoud

Nadat de website is opgeleverd is het ook mogelijk om het onderhoud door ons te laten doen (denk hierbij aan het technisch bijhouden van de website of bepaalde functionaliteiten. Of het toevoegen/wijzigen van (bestaande) content. Hiervoor bieden we verschillende abonnementsvormen aan.

Vragen?

Heb je hulp nodig bij het laten maken van een nieuwe website? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify of (programmeerbaar) maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *