shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Een WordPress website maken met AI. Hoe gemakkelijk is het echt?

Artificial Intelligence en het maken van een WordPress website: wat is er nu al mogelijk?

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds meer gebruikt dus ook voor websiteontwikkeling. Ook voor het maken van een WordPress website zijn er al een aantal AI-tools en -plugins beschikbaar. Deze tools kunnen het proces van het maken van een website aanzienlijk versnellen en vereenvoudigen. Maar hoe goed en compleet zijn de huidige (AI) tools? We gaan er in deze blog eens naar kijken.

Content maken

Een van de meest populaire toepassingen van AI voor WordPress websites is het genereren van content. Er zijn een aantal plugins beschikbaar die gebruikmaken van AI om automatisch tekst, afbeeldingen en andere vormen van content te genereren. Dit kan een enorme tijdsbesparing opleveren, vooral voor websites die veel content nodig hebben. De meest bekende voorbeelden zijn Midjourney (voor afbeeldingen) en ChatGTP (voor teksten).

Webdesign

AI kan worden gebruikt om het webdesign van een WordPress website te verbeteren. Er zijn een aantal plugins beschikbaar die gebruikmaken van AI om automatisch een website te ontwerpen op basis van jouw input. Dit kan een goede manier zijn om een website te maken die er professioneel uitziet, zonder dat je veel designervaring nodig hebt. Er zijn verschillende tools (zoals Elementor en Divi) die met behulp van AI helpen in het design van een WordPress website. Platformen zoals Hostinger en 10web bieden ook de mogelijkheid om naast het design direct een domein te hosten waardoor je in no-time een website live hebt. Deze platformen verdienen nog meer onderzoek en daarover gaan we zeker nog schrijven, maar pas als we wat ervaring hebben met de aangeboden mogelijkheden van de partijen.

SEO

AI kan ook worden gebruikt om de SEO (= zoekmachineoptimalisatie) van een WordPress website te verbeteren. Er zijn een aantal plugins beschikbaar die gebruikmaken van AI om automatisch zoekwoorden te analyseren en content te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan helpen om een website beter vindbaar te maken voor potentiële websitebezoekers.

Enkele voorbeelden van AI-tools en -plugins voor WordPress

  • Elementor AI is een plugin die gebruikmaakt van AI om automatisch tekst, afbeeldingen en andere vormen van content te maken.
  • Sidekick AI is een plugin die gebruikmaakt van AI om automatisch landingspagina’s te maken op basis van de input van de gebruiker.
  • AI SEO is een plugin die gebruikmaakt van AI om automatisch zoekwoorden te analyseren en content te optimaliseren voor zoekmachines.

Conclusie

Artificial Intelligence biedt een aantal nieuwe mogelijkheden voor het maken van WordPress websites. Tools en plugins die gebruikmaken van AI kunnen het proces van het maken van een website aanzienlijk versnellen en vereenvoudigen. Dit maakt het mogelijk voor iedereen om een professionele website te maken, zelfs als je geen technische ervaring hebt.

Er zijn echter ook nog wel wat kanttekeningen

Het is nog niet helemaal mogelijk om een platform een WordPress website te laten ontwikkelen en deze dan 1-op-1 te gebruiken op een andere (online) plek. De kans is groot dat je gebonden bent aan het platform of dat er weliswaar een AI is die een website designed maar met andere tools dan WordPress. Waardoor je weer nieuwe kennis dient op te doen.

Een AI zoals midjourney kan zeker een cool design maken. Maar dan is er nog altijd menselijk handelen voor nodig om het design om te zetten in een werkbare website. Sommige platformen kunnen wel een HTML export voor je uitvoeren, maar de vraag is of dat deze HTML dan ergens anders weer goed te gebruiken is en een werkbare website oplevert.

Daarnaast zijn de meeste designs tot nu redelijk rechttoe rechtaan. Weinig creativiteit helaas. Een sectie met links een afbeelding en rechts een stuk tekst (of andersom) kennen we ondertussen wel. Juist de wat meer technische uitdagingen maken het ontwikkelen van een site of shop fun.

Vragen?

Heb je hulp nodig bij het laten maken van een nieuwe website? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om AI, Elementor, WordPress of Shopify of (programmeerbaar) maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *