Een website vanaf 497,- (ex BTW) & klaar in twee weken.

shopify partner social pepper

Dit is een blog van Social Pepper

Hoe kun je jouw XML sitemap aanmelden bij Google?

xml sitemap aanmelden social pepper

Hoe kun je jouw XML sitemap aanmelden in een zoekmachine? In dit blog vertel ik er meer over hoe je dit doet voor Google.

Behoefte aan een nieuwe website of wil je je huidige website een update geven? Of heb je onderhoud op je website nodig? Neem contact op en bel 06-40557448 voor meer informatie!

XML sitemap aanmelden

De meeste website eigenaren willen goed gevonden worden door zoekmachines. Soms gebeurd het wel eens dat Google, nadat je website live is gegaan, niet direct jouw website indexeert. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. Namelijk door de XML sitemap van jouw website aan te bieden in de Google Search Console.

Bij de Google Search Console LINK kun je zelf jouw sitemap aanmelden. Wat is een sitemap?

Door jouw sitemap aan te melden ga je proactief te werk om Google jouw website te laten indexeren waardoor je beter wordt gevonden.

Hoe kun je dat doen in een WordPress website?

Als je de Yoast SEO plugin gebruikt in jouw WordPress website, ga dan naar dit menu item en klik op XML sitemaps. Je krijgt dan een kijkje hoe jouw XML sitemap er uit ziet. De plugin geeft het pad aan (in je browser) waar de XML sitemap voor jouw website is terug te vinden. Kopieer deze URL. Je hebt deze later nodig in de Google Search Console.

xml sitemap aanmelden

Ga naar de Google Webmaster Tools. Heb je al een Google account? Dan kun je dat gebruiken om hier in te loggen.

De Google Search Console wil graag een koppeling maken met jouw website. Hiervoor dien je de google html file die door google wordt gegenereerd te plaatsen in jouw public_html map (via FTP). Google kan dan jouw website verifiëren (Google weet dan dat jij de eigenaar bent) waarna de koppeling met de Google Search Console is afgerond.

Ga in de Google Search Console naar Crawlen en dan Sitemaps. Klik op de grote rode knop (Sitemap toevoegen/testen) en plak daar het juiste pad in waar jouw XML sitemap op jouw website is terug te vinden. Wees geduldig. Google zal nu jouw website gaan indexeren. Het kan een aantal uur duren maar na deze (eerste) indexering zal Google jouw website laten zien bij de zoekresultaten.

Hulp nodig?

Is bovenstaande lastig voor je en wil je hulp? Neem dan conact op met Richard via email ([email protected]).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.