YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Waarom je altijd een backup van je WordPress website moet hebben. Echt altijd.

Geen backup zorgt voor stress. Heel veel stress.

Helaas maak ik het regelmatig mee dat (nieuwe) klanten geen backup hebben van hun WordPress website. Simpelweg omdat ze er niet bij stilstaan. Omdat er nog nooit iets is misgegaan met de website. ‘En wat dan nog zul je zeggen. Ik heb ook geen backup’. Maar mijn hostingprovider/webhoster maakt toch backups van mijn website? Niet altijd dus. En wat doe je dan als de nood aan de man is? Vooral niet slapen ‘s nachts…

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Een backup is niet vanzelfsprekend.

De meeste hostingproviders maken inderdaad een backup. Maar soms zit het niet altijd standaard in een hostingabonnement. Heb jij dit gecheckt toen je jouw abonnement afsloot? Niet? Snel doen dan. Twee weken geleden heb ik zelfs meegemaakt dat de hosting, ondanks dat het netjes in hun abonnementsvormen werd genoemd, geen backup had van de website. Tsja en wat doe je dan…

Je kunt zelf een backup maken

Ikzelf heb een voorkeur voor de Updraftplus plugin. Deze werkt zeer eenvoudig en je kunt zelf bepalen hoe vaak er een backup van de website wordt gemaakt. En ook hoeveel versies er dienen te worden bewaard. De plugin maakt ook nog eens een backup van de database. Erg handig. En als laatste (zeer aan te raden voor het geval dat je niet meer bij je website kunt via /wp-admin en ook niet meer via FTP!) kun je de backup laten wegschrijven naar een platform zoals Dropbox.

De BackWPUp plugin maakt weliswaar backups, maar alleen met de pro (= betaalde) versie kun je ook de backup terugzetten. Deze laatste stap wordt vaak vergeten. Leuk om een backup te hebben, maar je moet deze natuurlijk wel kunnen terugplaatsen als er daadwerkelijk iets is misgegaan!

Samenvattend

Check dus altijd met je hostingprovider of dat deze backups maakt (hoeveel worden er bewaard, hoe vaak wordt er een backup gemaakt). En of er kosten aan zijn verbonden om deze terug te zetten (ik heb wel eens meegemaakt dat het terugzetten van een backup maar liefst 100,- kostte!).

Daarnaast kun je dus met de gratis plugin UpdraftPus zelf een backup maken en terugplaatsen. De backup is te bereiken via FTP (wat dat is, is hier terug te lezen) of te koppelen aan b.v. Dropbox. Dan kun je er sowieso altijd bij.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!