YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Je WordPress thema krijgt ook updates. Hou jij die bij?

Geef jij jouw WordPress thema (regelmatig) een update?

WordPress thema’s, oftewel het jasje waarmee je de look & feel van jouw website richting geeft, dienen zo nu en dan ook een update te krijgen. Functionaliteiten veranderen, (beveiligings)gaten worden gedicht of andere aanpassingen worden gedaan. Zoals het thema klaar maken voor de Gutenberg blockeditor.

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Verouderde thema’s: niet fijn…

De afgelopen maanden heb ik redelijk wat thema’s een update gegeven. Vooral thema’s die niet overweg konden met de nieuwe PHP versie die inmiddels standaard is. De uitdaging ligt meestal op het gebied van de licentie van het thema. Lees: die is er vaak niet. De licentie is gekocht door de vroegere websiteontwikkelaar. Of de licentie is simpelweg kwijt. Kan gebeuren. Met een kleine investering is een nieuwe licentie zo gekocht. Daarna begint het updaten…

Jouw WordPress thema updaten

Zorg altijd voor een goed, professioneel thema. Gebruik altijd een child theme. Dit is een soort van filter tussen het ‘hoofd’ thema en jouw website. In het geval dat het hoofdthema een update krijgt, zal dit niets wijzigen aan jouw website. Zonder child theme is de kans groot dat kleurinstellingen, widgets, menu’s, lettertypen e.d. wijzigen doordat de update van het thema deze waarden reset.

Veel thema’s worden gekocht en verkocht via themeforest.net. Deze website heeft ook een plugin die je gemakkelijk in jouw WordPress website kunt installeren. Je kunt de plugin hier downloaden. Na installatie maak je een koppeling tussen jouw website en de aangeschafte licentie. Komt er een update van het WordPress thema, dan zie je dat direct in jouw dashboard!

Klaar voor de toekomst!

Mocht in de toekomst iemand anders de website gaan bijhouden, dan kan deze dus ook direct zien of het thema een update nodig heeft. Met een up-to-date WordPress thema maak je de kans veel kleiner op fouten in de website, gebruikersongemak of erger: beveiligingsproblemen die voor veel stress kunnen zorgen.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!