YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Gutenberg en WordPress 5.0 live in November 2018

Wat is Gutenberg? Wat is deze zogenaamde “block editor” en wordt de klassieke tekst editor echt vervangen?

De huidige tekst editor, waarmee je jouw huidige WorPress pagina’s maakt, wordt vervangen in WordPress 5.0. De huidige teksteditor heeft vooral ‘tekst’ nodig (zoals titel, categorieën, tekst content), de nieuwe block editor gaat vooral om het ‘bouwen’ van pagina’s.

Over Gutenberg schreef ik al eerder een blog met de status op het moment van schrijven. Hieronder een introductie tot de block editor.

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Update 20 november 2018

Wil je Gutenberg uitproberen? Dat kan hier! Test Gutenberg.

Gutenberg en WordPress 5.0: All about blocks

In de nieuwe editor wordt alles een ‘block’. Paragrafen van tekst, contactformulieren, afbeeldingen of video’s: alles wordt een block. Elk block heeft z’n eigen toolbar. Daar kun je in b.v. een tekstblock een link toevoegen, tekst dikgedrukt maken en uitlijning bepalen. Naast de toolbar heeft een block instellingen. Deze instellingen geven nog meer mogelijkheden om de weergave en functionaliteit van het blok in detail te bepalen.

Maar de huidige opmaak van mijn website dan?

WordPress heeft ervoor gezorgd dat de blockeditor backwords compatible is. Oftewel: Je huidige website is veilig met de tool(s) waarmee je jouw website hebt gebouwd. Let wel op: Voordat je gaat updaten naar WordPress 5.0 maak eerst een backup van je website! Mocht het om welke reden dan ook misgaan, dan kun je altijd nog terug naar de oude versie van je website.

De komende tijd ga ik de nieuwe blockeditor uitproberen en testen om mijn mening erover te vormen. Ik zal dit blog dan ook bijhouden en aanvullen met updates. Op deze website kun je een E-book downloaden met achtergrondinformatie zodat je meer kunt lezen over Gutenberg.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!