YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

WordPress 5.0: Wacht nog even met updaten!

WordPress 5.0 is uit! En tsja, dat heeft zo z’n gevolgen…

WordPress heeft als Kerstcadeau, zo aan het eind van het jaar, een nieuwe versie uit gebracht. Namelijk WordPress 5.0 (codename ‘Bebo’). En dat heeft zo z’n gevolgen. Vanaf WordPress 5.0 wordt standaard de blockeditor meegeleverd, genaamd Gutenberg. Hier heb ik al in een eerder blog over geschreven. Mijn advies is om nog even te wachten met de update naar WordPress 5.0 want het kan namelijk gevolgen hebben.

Vragen over jouw website? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Update 20 december 2018

Als je netjes een licentie hebt van je thema, en je hebt daarin de pagebuilder ‘WP Bakery Pagebuilder’ meegeleverd gekregen, dan is het handig om deze plugin een update te geven naar versie 5.6. Hier zit namelijk een optie in om Gutenberg uit te zetten zodat je gewoon kunt blijven werken met de geintegreerde WP Bakery Pagebuilder.

Gevolgen WordPress 5.0

Omdat Gutenberg standaard wordt meegeleverd is er een grote kans dat deze block editor jouw eigen pagebuilder overschrijft waardoor je niet meer weet hoe je nu nieuwe content dient toe te voegen aan je website. Niet fijn. Niet voor jou maar ook zeker niet gezien vanuit WordPress.

Wil je trouwens weten wat er in WordPress 5.0 is gewijzigd, bekijk dan deze video.

En nu?

Nu is het wellicht zo dat je toch op de ‘update’ knop hebt geklikt of dat je hebt ingesteld dat WordPress ook grote versie updates automatisch mag uitvoeren., Wat kan je dan doen om toch je oude pagebuilder te blijven gebruiken? Je kunt een plugin installeren die Gutenberg ‘uit’ zet zodat je jouw klassieke editor kan blijven gebruiken. Meer details hierover vind je terug op wordpress.org. Let er op dat de klassieke editor, zoals je deze nu kent, maar beschikbaar blijft to 2021. Daarna wordt overstappen verplicht.

Wanneer wel updaten?

Op het moment dat WordPress 5.1 uit is adviseer ik altijd om te updaten. Dan zijn de grotere bugs opgelost en eventueel andere aspecten die over het hoofd waren gezien in 5.0. Ook hier geldt dan natuurlijk nog steeds dat Gutenberg, de block editor, standaard wordt meegeleverd.

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!