shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Blokkeer een IP adres met WordFence

Blokkeer een IP adres met WordFence door de uitleg hieronder te volgen. In dit blog leggen we je namelijk uit hoe je een IP adres kunt blokkeren met WordFence. Eerst een korte introductie van WordFence zelf.

Introductie

Het beschermen van je WordPress-website tegen kwaadwillende acties en cyberaanvallen is van cruciaal belang in het huidige digitale landschap. Gelukkig biedt WordFence, een populaire beveiligingsplugin voor WordPress, een scala aan krachtige functies om je website te beveiligen. Een van deze functies is het blokkeren van IP-adressen.

Je kent ze vast wel: Die spamreacties die via scriptjes worden verstuurd. Zie ook het screenshot hieronder. Je kunt dit mede voorkomen (je kan natuurlijk ook gewoon de reactie mogelijkheid deactiveren) door in WordFence het IP adres te blokkeren.

In dit blogartikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het blokkeren van een IP-adres met WordFence.

Installeer en activeer WordFence

Om te beginnen moet je de WordFence-plugin installeren en activeren op je WordPress-website. Ga naar het dashboard van je website, klik op ‘Plugins’ en vervolgens op ‘Nieuwe plugin toevoegen’. Zoek naar WordFence, klik op ‘Nu installeren’ en activeer de plugin. Na de installatie dien je de Firewall te activeren.

Ga naar de WordFence-instellingen

Ga naar WordFence > Firewall aan de linkerkant in de menubalk. Klik hier op deze optie en als de pagina is geladen klik je op het tabblad bovenin met de tekst “blokkeren”.

Zodra WordFence is geactiveerd, zie je een nieuw tabblad in het WordPress-dashboard genaamd ‘WordFence’. Klik op dit tabblad en selecteer ‘Opties’. Hier vind je verschillende instellingen en functies van WordFence. Ga naar het kopje “Maak een blokkeerregel” en klik op het Bloktype “IP adres”.

Voeg het IP-adres toe aan de lijst

Op de beheerpagina van ‘Geblokkeerde IP’s’, zie je een invoerveld waar je IP-adressen kunt toevoegen. Voer het IP-adres in dat je wilt blokkeren en klik op ‘IP-adres toevoegen’. Het IP-adres wordt nu toegevoegd aan de geblokkeerde lijst van WordFence.

Conclusie

Met WordFence kun je je website effectief beschermen tegen kwaadwillende acties en cyberaanvallen. Door het blokkeren van IP-adressen kun je de toegang tot je website beperken voor verdachte of schadelijke IP’s. Vergeet niet regelmatig je WordFence-instellingen te controleren en de plugin bij te werken om je website veilig te houden.

Blokkeer een IP adres met WordFence: Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om bovenstaand onderwerp op te lossen? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om Elementor, WordPress of Shopify. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *