YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

De core web vitals van Google. Wat is het?

De Core Web Vitals van Google zijn statistieken waarmee o.a. de gebruikerservaring op je WordPress website wordt bijgehouden. Deze Core Web Vitals kijken naar onder meer de (website)laadsnelheid, het reactievermogen en de visuele stabiliteit van de desbetreffende websitepagina.

Hierbij worden de volgende factoren gecheckt:

  1. Laadtijd/performance van de website.
  2. Toegang tot de website/goede user experience.
  3. Best Practises
  4. SEO
  5. PWA (= Progressive Web App)

De bovenstaande factoren en alle details ervan zijn redelijk gemakkelijk te achterhalen. Hierdoor weet jij vrij snel hoe jouw website scoort op bovenstaande gebieden.

Vragen over jouw WordPress website? Stuur ons een mail!

Core web vitals van Google

Hoe kun je de core web vitals van Google snel in beeld krijgen? Leggen we hieronder uit Lekker in Jip en Janneke taal!

Als eerste: Open je Chrome browser. Het wordt aangeraden om onderstaande uit te veoren in een incognito tabblad. Hierdoor hebben Chrome apps die je wellicht in je browser hebt zitten, geen impact op de meting. Gebruik je een andere browser? Download hier dan Chrome. Als je deze browser hebt geïnstalleerd, open dan je eigen website door de URL bovenin te typen. Klik met je rechtermuisknop ergens in het scherm. Je krijgt nu een popup/schermpje. Als laatste item zie je daar “Inspecteren”. Klik hier op. Je ziet dat zich een extra scherm aan de rechterkant met allemaal code opent. Niks aan de hand hoor. Dit is normaal gedrag.

Je kunt hier ook komen door in Chrome op de drie puntje bovenin te klikken en dan naar “Meer hulpprogramma’s > Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars” te gaan.

core web vitals google

Bovenin dit nieuw geopende scherm zie je een grijs balkje. Hier zie je verschillende termen staan zoals Elements, Console, Resources en een pijltje: >>. Klik hier op en kies dan Lighthouse. Als deze tool zich heeft geopend klik dan op “generate Report”. De Lighthouse tool gaat dan je website analyseren gebaseerd op de core web vitals van Google.

De vijf hierboven genoemde categorieën worden bespreken in vijf afzonderlijke blogs/berichten, zodat we goed naar de details kunnen kijken. Als eerste gaan we daarom kijken naar de laadsnelheid van de website aan de hand van de factoren die terugkomen in het Lighthouse rapport. Dit rapport geeft voor de verschillende categorieën verbeteringen aan die we kunnen gaan doorvoeren.

Heb je vragen?

Heb je hulp nodig bij het updaten van je WordPress website of webshop? Of heb je andere vragen over WordPress, jouw website of webshop? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!