YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Welke pagebuilder gebruik jij voor jouw WordPress website?

Welke pagebuilders zijn er allemaal voor WordPress?

Als je een thema gebruikt om een WordPress website mee te ontwikkelen dan heb je wellicht al gemerkt dat er verschillende tools zijn waarmee je aan de achterkant van jouw website de pagina’s vorm kunt geven en de layout kunt bepalen. Zonder in dit blog aan te geven of een tool goed of slecht is, wil ik er een aantal op een rij zetten waarmee ik veel werk of heb gewerkt.

Vragen over jouw website of webshop? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Pagebuilders om jouw WordPress website mee te bouwen.

Hierbij een overzicht in de vorm van een lijstje met korte uitleg erbij.

  1. Elementor (inmiddels meer dan 3 miljoen actieve installaties, snelheidsgeoptimaliseerd en handig snel aan te passen voor desktop, tablet en smartphone)
  2. WPBakery Visual Composer (vaak geleverd i.c.m. een WordPress thema, al lang op de markt, compatible met heel veel thema’s)
  3. Live Composer (gratis, direct aan de voorkant van de website te gebruiken, drag & drop (wat voor de meeste builders geldt)
  4. De Customizer van WordPress (vaak gebruikt in gratis thema’s, werkt veel met widgets of vaststaande secties, direct zien hoe een wijziging impact heeft) Link met meer informatie: WordPress customizer.
  5. Gutenberg (WordPress’ eigen builder, gericht op de toekomst, staat nog aan het begin van z’n ontwikkeling.) Lees hier meer.
  6. Divi builder (specifiek ontwikkeld voor het Divi thema, een ‘what you see is what you get’ tool)
De meest gebruikte: Elementor en WPBakery Visual Composer

De meeste van de hierboven genoemde pagebuilders werken hoegenaamd op eenzelfde manier. blokjes oppakken en verschuiven, instellingen van deze blokjes wijzigen, etc. Verschillen zitten in de impact op de laadsnelheid van jouw website, responsive design en gebruiksvriendelijkheid.

Bij veel thema’s zit de WPBakery Visual Composer ingebakken. Strategisch slim, maar het maakt je wat afhankelijk natuurlijk. En het updaten moet dan via FTP omdat er geen aparte licentie is van deze plugin. Je koopt hem immers geintegreerd in je thema.

Bij Elementor veroorzaakt de plugin nog wel eens een botsing met een andere plugin. Niet fijn voor je website. Je bent dan afhankelijk van de support van deze plugin. Mijn praktische ervaring is dat die support nog wel eens op zich laat wachten.

Heb jij nog andere pagebuilders waarmee je regelmatig werkt om je WordPress website vorm te geven? Laat het me maar horen!

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!