oktober 29, 2019 Richard Vermeer

Chrome browser van Google gaat bepaalde content blocken. Hoe zit dat bij jouw WordPress website?

HTTP of HTTPS?

Vele (wordPress) websites hebben tegenwoordig bovenin een groen slotje. Om dit groene slotje te krijgen heb je een zogenaamd SSL certificaat nodig. Dat kun je (GRATIS) verkrijgen via jouw hostingprovider. Door het zogenaamde SSL certificaat (onderdeel van het AVG/GDPR pakket van Social Pepper) wordt de data van een websitebezoeker verstuurd via HTTPS i.p.v. HTTP. De “S” staat voor secure. Oftewel: Jouw verbinding met deze website is beveiligd/veiliger. Erg fijn als je bv jouw privegegevens achterlaat. De Google Chrome browser gaat vanaf december 2019 onveilige/mixed content blocken. Wat betekent datvoor jouw website?

Vragen over jouw website of webshop? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Google Chrome browser checkt

De Google Chrome browser is een van de meest gebruikte browsers ter wereld. En deze browser ontwikkelt zich. Als jouw website een groen slotje heeft, dan is het altijd verstandig (meestal doe je dit op het moment dat jouw SSL certificaat wordt geactiveerd; lees hier meer over wat SSL is) om te testen of dat daadwerkelijk jouw gehele website via “HTTPS” loopt. Dit kun je zien bovenin jouw browser. Of er staat een groen slotje (dus alles is okee) of er staat een “i” (van informatie/information). Je kunt hier op klikken waarna zich een dropdown opent. In het geval van de ”i” hebben we het over “mixed content”. En met deze zogenaamde mixed content gaat Chrome vanaf december 2019 aan de slag.

Google Chrome browser blockt

Als bij jouw website niet alle data over “HTTPS” loopt dan gaat Google Chrome deze content blocken. Gevolg hiervan is dat jouw websitebezoeker daardoor een afbeelding, video, of andere content, niet te zien krijgt. Jouw websitebezoeker krijgt daardoor een minder goede user experience op jouw website.

De reden dat Chrome dit gaat doen, heeft te maken met het feit dat hackers gebruik maken van het minder veiliger “HTTP” protocol. En hierdoor bv jouw website kunnen hacken. Chrome wil simpelweg dat jouw website zo veilig mogelijk is door alles over “HTTPS” te laten verlopen!

Hoe los je “mixed content” op?

Gelukkig zijn er goede WordPress plugins die je kun inzetten om bovenstaande mixed content meldingen op te lossen. Je kunt het zelfs handmatig doen (denk hierbij bv aan een logo dat je via de mediabibliotheek opnieuw aanklikt en opslaat). Hiermee zorg je ervoor dat uiteindelijk jouw gehele website het groene slotje bovenin toont.

Dit Engelstalige artikel van WPBeginner gaat nog wat dieper op het onderwerp in, inclusief handige plugins!

Hulp nodig op dit gebied? Laat het me weten via 06-11210036 of [email protected]

Heb je nog vragen over WordPress neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!