oktober 29, 2019 Richard Vermeer

Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

Voordelen WordPress website

WordPress is een van de meest gebruikte CMS-en (Content Management System) ter wereld. De reden hiervoor is, naar mijn mening, dat het een relatief gebruiksvriendelijk platform is waar je als beginner redelijk snel je weg in vindt. In dit blog simpelweg een korte opsomming van de voordelen van WordPress en wat het ons allemaal nog te brengen heeft.

Vragen over jouw website of webshop? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

De voordelen van WordPress op een rij

  1. Flexibel design mogelijk. Door het gebruik van (GRATIS) thema’s (wat is een thema) kun je snel jouw website in elkaar flansen. Mijn advies is altijd om een thema aan te schaffen (zoals op themeforest.net). Een goed professioneel thema geeft je veel mogelijkheden en ook goede support mocht je vragen hebben.
  2. Als je een goede hostingprovider hebt is WordPress binnen 5 minuten te installeren. Je gaat door een paar stappen heen en voila, klaar. Als WordPress is geinstalleerd kun je daarna aan de slag met een thema en plugins.
  3. Over plugins (wat is een plugin) gesproken: WordPress heeft er duizenden. Plugins geven je uitbreidingsmogelijkheden in de vorm van specifieke functionaliteiten (denk aan een contactformulier, beveiliging, anti-spam, webshop, evenementmogelijkheden, etc., etc.)
  4. Het platform, een thema en plugins zijn met 1 druk op de knop bij te houden. Het onderhoud is, naast het platform zelf, ook ingericht om zeer eenvoudig, laagdrempelig en daarmee gebruiksvriendelijk te zijn.
  5. Google vindt WordPress ook heel aardig. En das heel fijn. Vooral als je goed gevonden wilt worden. WordPress is een SEO friendly platform.
  6. Alles op jouw website is manageable. Pagina’s, berichten of andere content is eenvoudig toe te voegen.

Wat staat ons nog te wachten in 2020 op WordPress gebied?

  1. Zorg er in 2020 voor dat je ervan uitgaat dat de overgrote meerderheid van de websitebezoekers via een smartphone binnen komt. Is er een design gemaakt voor jouw website? Hartstikke goed natuurlijk, maar hoe ziet het design eruit op een smartphone? Een design voor alleen een desktop (beeldscherm van een vaste PC) volstaat niet meer.
  2. Video. Tsja, spreekt voor zich toch? Vette videobackgrounds zijn gewoon tof. Bewegende beelden spreken ons als mens meer aan dan alleen platte tekst.
  3. De rise of chatbots. Meer en meer kan een chatbot de taken over gaan nemen van jou als het gaat om het beantwoorden van ‘basic’ vragen omtrent jouw business. Hoe tof is het om interactief door een chat jouw “veelgestelde vragen” te beantwoorden aan jouw bezoekers ipv dat hier voor jou veel tijd in gaat zitten?
  4. Blockchain mogelijkheden. Hierdoor worden (financiële) transacties, gedaan op jouw website (of in jouw WordPress webshop), beter beveiligd maar ook transparanter voor een bezoeker. Meer lezen over blockchain? Dat kan op de website van de consumentenbond.

Heb je nog vragen over WordPress, jouw website of webshop? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!