YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Plugins updaten die bij je WordPress thema worden geleverd

Hoe kun je plugins updaten die worden meegeleverd bij je WordPress thema en waarvoor je geen aparte licentie code hebt?

Soms zijn er plugins die in je thema worden meegeleverd maar die wel essentieel zijn voor een goed functioneren van je website. Zoals de WP Bakery pagebuilder. Deze plugin wordt regelmatig meegeleverd bij een thema maar kan, door het ontbreken van een eigen licentiecode niet in het dashboard worden ge-updatet. Hoe dan wel?

Vragen over jouw website of webshop? Of wil je meer leren over WordPress? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Plugins updaten via FTP

Plugins updaten die in je thema zitten zonder aparte licentiecode kun je updaten via FTP. Wat FTP is en hoe je het kunt gebruiken kun je hier terug lezen. Zorg ervoor dat je dus je FTP login gegevens bij de hand hebt voor je verder gaat. En je hebt een programma zoals Filezilla nodig om FTP te kunnen gebruiken. En maak een backup van je website voor je verder gaat.

ZIP file uitpakken

Als eerste stap heb je de .zip file/pakketje nodig (of .rar file) van het thema dat je hebt aangeschaft. Dat heeft meestal een naam als <themanaam>.zip. Dubbelklik hier op en je zult zien dat er meerdere mappen in dit .zip bestand aanwezig zijn. meestal zit er een map met de naam “Plugins” in de map van het thema. Bekijk eventueel de documentatie van je thema om erachter te komen waar deze map zich precies bevindt in de hierarchie/opbouw van het <themanaam>.zip bestand/pakketje.

Als je de juiste “Plugins” map hebt gevonden zie je dat zich daar weer andere .zip files bevinden. De WP bakery pagebuilder heeft als naam “js_composer.zip”. Ik neem deze plugin even als voorbeeld voor dit blogbericht.

Plugin uitpaken en uploaden met FTP

Niet overbodig: Maak eerst een backup van je website voor je verder gaat. Mocht er iets misgaan dan kun je altijd nog terug naar de situatie voor je aan de slag ging!

Dubbelklik op de .zip file die je wilt updaten. Je ziet nu de bestanden van deze plugin. Deze bestanden gaan we overzetten met FTP. Op de juiste plek (erg belangrijk!).

Door de bestanden op de juiste plek te zetten via FTP, updaten we de plugin en zijn we klaar.

Plugins updaten: Zet bestanden op de juiste plek

Open Filezilla, log in op je website en verplaats de bestanden die je hierboven hebt uitgepakt naar de juiste plek in je WordPress website. Let op: de WP Bakery pagebuilder map bevat 2x de map “js_composer”. De map op het hoogste niveau hoef je niet mee te verplaatsen want dan vind je website de plugin niet meer. Check dus ook bij andere plugin (mappen) of je de juiste structuur en inhoud verplaatst. Je kunt dit altijd dubbelchecken door eerst te dubbelklikken op de plugin map in je website (de map die je ziet in Fikezilla aan de rechterkant van je scherm).

 

Filezilla zal aangeven wanneer alle bestanden zijn over gezet. Refresh nu (F5) de back-end (dashboard) van je WordPress website en bekijk of inderdaad de plugin de laatste versie heeft. Zo ja, dan is het updaten van de geintegreerde plugin gelukt! Bekijk ook even de front-end (voorkant) van je website. Hier ook alles okee? Dan is het 100% gelukt en ben je klaar.

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!