YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Zoom gebruiken in WordPress. Hoe werkt dat?

Zoom gebruiken in WordPress. Hoe doe je dat?

Zoom is een platform waarmee je online video vergaderingen of webinars kunt organiseren. Hartstikke handig in deze tijd! Nu zou het nog handiger zijn als je op jouw WordPress website direct Zoom kunt integreren. En dat kan. Je kunt een knop toevoegen aan jouw website waar een gebruiker op kan klikken en direct in zijn/haar browser naar een Zoom meeting kan gaan.

Vragen over jouw website of webshop? Of wil je meer leren over WordPress? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Er is een handige plugin die je direct Zoom laat integreren in je WordPress website. Er zijn zelfs meerdere plugins.

Je hebt deze voor on-site zoom vergaderingen en je hebt deze videoconferencing plugin.

Je kunt de plugin(s) installeren net als elke andere plugin. Als je de links hierboven volgt dan kun je ook de documentatie terugvinden met details in verband met de instellingen van beide oplossingen.

Videoconferencing plugin

De videoconferencing plugin werkt vrij eenvoudig. Je download de plugin via de WordPress online bibliotheek/plugin repository en installeert deze in je website. Je ziet nu in de zwart menubalk de tekst “Zoom meeting” verschijnen. Hier heb je de mogelijkheid om de instellingen nog aan te passen. Als eerste dien je een verbinding te maken tussne jouw website en Zoom door een API key op te vragen en deze te installeren. Door op deze link te klikken kun je de stappen nemen om een App te maken in zoom en zodoende een API key te bemachtigen. Nadat de koppeling tot stand is gekomen kun je met een shortcode Zoom integreren in jouw website.

Zoom gebruiken in WordPress: De shortcode plaatsen

Als het is gelukt met de API key dan kun je nu in een pagina, bericht of een widget een shortcode plaatsen die betrekking hebben op jouw Zoom meeting. Je kunt een specifieke meeting laten zien, meerdere meetings met starttijd en/of een overzicht van de meetings van een specifieke Host.

 

zoom gebruiken in wordpress shortcode

 

Hierdoor wordt het voor jouw klanten en websitebezoekers erg eenvoudig om via jouw WordPress website een Zoom meeting te bezoeken. Het gebruiksgemak staat voorop!

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!