Dit is een blog van Social Pepper

Een online leeromgeving in je WordPress website maken

Een online leeromgeving in je WordPress website maken. Hoe gaat dat in z’n werk?

Door de huidige situatie komen ondernemers er steeds meer achter dat online eigenlijk best belangrijk is. En je ook vele, goede, professionele mogelijkheden biedt om je diensten (en producten) aan te bieden. In dit blog staan we daarom stil bij een mogelijke oplossing om jouw diensten (denk hierbij bv aan opgenomen video’s, geschreven documenten, audio bestanden, etc. ) te verkopen via je WordPress website.

Vragen over jouw website of webshop? Of wil je meer leren over WordPress? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Er is een zeer uitgebreide plugin, genaamd Learndash, waarmee je in je WordPress website een online leeromgeving (in de vorm van trainingen/cursussen) kunt ontwikkelen. Daarbij wordt aanbevolen (door Learndash zelf) om gebruik te maken van het WP Astra thema. Je kunt hier een demo terugvinden die laat zien hoe dat er dan uitziet en ook wat je kunt met Learndash.

Om de Learndash plugin/oplossing te kunnen gebruiken dien je Learndash te kopen zodat je de plugin kunt gebruiken in je WordPress website. Met Learndash is het mogelijk om o.a.:

  • Vragen/kwis/overhoringen op te stellen.
  • Planmatig jouw content aan te bieden aan de cursisten (een zogenaamde drip feed noemen ze dit).
  • Certificaten en badges uit te delen.
  • Online betaling aan te bieden voor losse trainingen.


Naast Learndash zou je ook nog kunnen werken met Woocommerce (de webshop plugin van WordPress). Hierdoor krijg je meer mogelijkheden om je online trainingen te verkopen. Learndash is de online leeromgeving met beperkte online verkoopmogelijkheden. Door Woocommerce en extensies van Woocommerces toe te voegen aan Learndash, kun je jouw oline aanbod nog beter verkopen richting je websitebezoekers. Lees er hier meer details over.

Video’s online zetten

Als je videocontent wilt aanbieden dan kun je die video’s natuurlijk in je eigen website plaatsen. Je kunt de video’s echter ook op een ander platform, zoals Vimeo, plaatsen. Met de extra mogelijkheden van Vimeo Plus zijn je video’s beschermt en alleen toegankelijk vanaf bepaalde domeinen en voor de personen die hebben betaald om deze content te bekijken.

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *