YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Hoe voorkom je spam via je contactformulier?

Spam via je contactformulier. Hoe kun je het voorkomen?

De laatste tijd heb ik regelmatig de opmerking gekregen dat er veel spam in de mailbox terecht kwam die leek te zijn verstuurd vanuit het contactformulier op de website. De vraag was dan natuurlijk of we er iets aan konden doen. En dat kan gelukkig. In dit bericht lees je hoe.

Vragen over jouw website of webshop? Of wil je meer leren over WordPress? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Ik gebruik vaak de Contact Form 7 plugin. Een prima plugin, niet te ingewikkeld en hij doet wat ie moet doen: Formulieren van je WordPress website versturen naar je mailbox. Maar helaas komt er ook via zo’n contactformulier regelmatig spam in je mailbox terecht. En dat wil je liever niet hebben. Er zijn verschillende methoden die kunnen helpen om de spam te verminderen:

  • Check met je webhostingprovider of zij oplossingen hebben die kunnen helpen.
  • Installeer een plugin die spam minimaliseert (100% voorkomen is helaas niet altijd mogelijk).
  • Gebruik een recaptcha.

Over bovenstaande methoden hieronder meer.

Spam via je contactformulier voorkomen. Hoe?

Het kan helpen om het spamfilter bij je webhostingprovider wat strakker te zetten. Dit kan spam emails afvangen waardoor je al minder spam gaat ontvangen in je mailbox. Mocht je niet goed weten hoe dit werkt, neem dan even conatct op met je hostingpartij. Zij hebben vast een stappenplan (beschrtijving) of helpen je direct met het spamfilter aan te passen.

Een plugin die kan helpen bij het verminderen van de spam via je website is de WordPress Zero spam plugin. Eenvoudig in gebruik en hij werkt goed. Ook te configureren voor je contactformulier.

Al eerder schreef ik over de term “recaptcha”. Deze oplossing van Google checkt of een formulier is ingevuld door een mens of een (ro)bot. I het laatste geval wordt het formulier tegen gehouden. Je kunt bij de Contact Form 7 plugin een koppeling maken met de Recaptcha van Google. Leer meer details over Recaptcha in dit bericht.

Bovenstaande drie methoden dienen je spam al goed te verminderen. Heb je nog andere methoden? Laat het hieronder weten!

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!