shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

Wat worden de trends voor websitedesign in 2024?

Hieronder vind je een opsomming van de trends voor websitedesign in 2024. Geen verdere introductie nodig, hier zijn ze!

Gebruik van AI in Design

AI-gereedschappen worden steeds meer gebruikt om het ontwerpproces te versnellen en te personaliseren, wat zorgt voor unieke gebruikerservaringen. Dit omvat AI-gebaseerde ontwerpoptimalisatie en zelfs het maken van een ontwerp gebaseerd op gebruikersgedrag.

Skeuomorfisme

Er is een heropleving van skeuomorfisme in webdesign. Dit betekent dat digitale elementen worden ontworpen om eruit te zien en te functioneren als hun echte tegenhangers, wat zorgt voor een gave gebruikerservaring. Denk bijvoorbeeld aan een achtergrond die eruit ziet als een echte muur, of deze website waarbij een rits wordt gebruikt onderaan de pagina om het scrollen van de muis weer te geven.

Parallax Scrolling

Parallax scrolling, waarbij achtergrondinhoud op een andere snelheid beweegt dan de voorgrond, maakt een comeback. Deze keer is het verrijkt met levende inhoud, video’s en dynamische beelden voor een meeslepende ervaring.

Kinetic Typography

Tekst wordt meer dynamisch en interactief, met bewegende letters die de aandacht trekken en de boodschap op een boeiende manier overbrengen.

Microinteracties

Kleine, interactieve elementen die reageren op gebruikersacties, zoals het zweven over een knop, worden verfijnder en persoonlijker, wat bijdraagt aan een verbeterde gebruikerservaring.

Progressive Web Apps (PWA)

PWA’s bieden een app-achtige ervaring in webbrowsers en zijn betrouwbaar, snel en werken offline. Ze zijn vooral nuttig voor gebruikers met minder krachtige apparaten.

Voice Search Optimization

Met de toename van slimme apparaten is spraakgestuurd zoeken belangrijker geworden. Het optimaliseren van websites voor spraakzoekopdrachten kan de vindbaarheid en toegankelijkheid verbeteren.

AI Chatbots

Chatbots worden geavanceerder door AI, waardoor ze beter kunnen reageren op gebruikersintenties en meer gepersonaliseerde ondersteuning kunnen bieden.

Augmented Reality (AR)

AR wordt steeds meer geïntegreerd in webdesign, vooral in e-commerce/een webshop, door klanten in staat te stellen producten in hun eigen omgeving te visualiseren voordat ze een aankoop doen.

Emotionele AI

AI wordt gebruikt om websites emotioneel intelligenter te maken, door gedrag en sentimenten van gebruikers te analyseren om persoonlijkere ervaringen te bieden.

Headless CMS

Deze systemen scheiden de front-end presentatielaag (dus dat wat je ziet op je desktop of op je smartphone) van de back-end content managementlaag (dat wat je wilt vertellen (= teksten, afbeeldingen, etc.)), waardoor ontwikkelaars meer vrijheid krijgen in ontwerp en beheer. Het is een scheiding van presentatie en informatie. Dit maakt het mogelijk content te (her)gebruiken op web, mobiel (as een app b.v.) of op een digitaal platform.

Quantum Computing

Hoewel nog in de kinderschoenen, heeft quantum computing het potentieel om webontwikkeling ingrijpend te veranderen door het mogelijk maken van snellere en krachtigere berekeningen.

Vragen over de trends voor websitedesign in 2024?

Heb je hulp nodig bij je website of heb je behoefte aan een (nieuwe) website of webshop? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om een goede AI assistent, Elementor, WordPress, Shopify of maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *