augustus 19, 2017 Richard Vermeer

Een website ontwikkelen? Wat moet je doen voor een goede inhoud?

Bij een website ontwikkelen kan je snel over het hoofd zien wat er allemaal bij komt kijken.

Tijd is een schaars goed. Ook als het gaat om het ontwikkelen van een (nieuwe, up-to-date) website. In dit blog een overzicht waar je op kunt letten.

Hulp nodig? Neem contact op en bel Richard op 06-40557448!

In sommige projecten van Social Pepper leveren klanten zelf de teksten en afbeeldingen aan. En daar gaat stiekem best wat tijd in zitten. Zeg maar gerust tijd EN arbeid. Het besef dat er heel wat tijd in gaat zitten komt meestal pas nadat we zijn gestart met het project. In dit blog wil ik op een rijtje zetten wat je kunt verwachten. Met een focus op wat jij dient te doen (mits je natuurlijk zaken niet uitbesteed maar zelf oppakt). Daarnaast deel ik enkele tips hoe je het maken van jouw websitecontent zo efficient en effectief mogelijk kunt aanpakken.

Huisstijl comes first!

OK, dus we gaan een website ontwikkelen in ons project. Hiervoor heb je tenminste een huisstijl (minimaal een logo) nodig met kleurstellingen die je ook op de website kunt laten terugkomen.

Uit hoeveel pagina’s bestaat de website?

Samen zetten we een structuur op papier voor de indeling van de website. Een zogenaamde sitemap. Dan weten we meteen uit hoeveel pagina’s de website gaat bestaan. Belangrijk zodat duidelijk is hoeveel pagina’s met tekst er nodig zijn en hoeveel afbeeldingen er in totaal nodig zijn.

Je kunt hierbij denken aan:

  • Welke (en hoeveel!) producten/diensten bied ik aan en wat wil ik daarover vertellen.
  • Een “Over mij/ons” pagina bevat inhoud over de onderneming.
  • De werkwijze van de onderneming.
  • Wellicht een overzicht van de trainingen/workshops/presentaties die worden verzorgd.
  • Missie en Visie pagina’s
  • Veel gestelde vragen pagina
  • Contactpagina

website ontwikkelen

Per website pagina gebruik je minimaal zo’n 250 tot 300 woorden. Vanuit SEO oogpunt is 300 woorden een goed gemiddelde, maar je bent natuurlijk vrij om er meer of minder woorden van te maken.

Ben je zeer kritisch? Dan kost content meer tijd!

Weet je van jezelf dat je een zeer kritisch persoon bent, plan dan voldoende tijd in om de teksten te schrijven. Hoogstwaarschijnlijk zal je er nog 3 a 4 keer naar willen kijken voordat je van mening bent dat ze op jouw (openbare) website geplaatst mogen worden.

Lees hier 15 tips voor jouw website teksten zodat je weet waar je op kunt letten als het gaat om een goede efficiënte werkwijze.

Als je een indruk wilt krijgen waar je rekening mee dient te houden als het gaat om de inhoud van de teksten (zoals niet te lange alinea’s en kernachtige paragrafen), lees dan dit blog over copywriting.

En dan nu: afbeeldingen bij een website ontwikkelen

  • Houd rekening met twee afbeeldingen per websitepagina. Voor de content is het belangrijk dat elke pagina uniek is (vind Google ook veel leuker). Tekst afwisselen met afbeeldingen zorgt ervoor dat de pagina interessant genoeg is om te lezen.
  • Laat je foto’s/afbeeldingen/animaties maken of koop je ze via een stock website? Houd rekening met de tijd (en geld) dat dit kost. Dit is een fase die vooraf gaat aan de ontwikkeling van de website zelf.

Lees hier meer als je een idee wilt krijgen waar afbeeldingen aan dienen te voldoen (zoals bestandsgrootte) voordat ze op een website geplaatst kunnen worden.

Zoals je hierboven ziet, gaat er stiekem best wat tijd zitten in het maken van goede en professionel content voor jouw online communicatie.

Je wilt een website ontwikkelen maar hebt hulp nodig? Je kunt contact opnemen dan helpen we je verder. En mocht je nog andere tips hebben, voeg ze dan vooral hieronder toe!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine moeite, groot plezier!

Ik help je graag verder met mijn online kennis!