shopify partner social pepper

E: [email protected]
M:
0031611210036

Dit is een blog van Social Pepper

E-mail aanpassen Elementor contactformulier. Hoe doe je dat?

E-mail aanpassen Elementor contactformulier? Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen lees je in dit blogbericht.

Even voor de duidelijkheid: We gaan het in dit bericht NIET hebben over het maken van een contactformulier in Elementor. Hoe je dat doet kun je op deze pagina teruglezen. Als je contactformulieren kwijt bent (of ze komen niet aan) dan kun je verzonden formulier terugvinden want Elementor slaat deze op in je website. Waar je die opgeslagen formulieren kunt terugvinden lees je in dit blogbericht van Social Pepper. Wordt je formulier niet ontvangen in je mailbox? Check dan dit artikel.

Okee, het is nu dus duidelijk dat dit artikel niet over bovenstaande aspecten gaat. Wat dan wel? Nou, soms wil je de e-mail die wordt verstuurd vanuit je website aanpassen. Omdat je bijvoorbeeld extra informatie in de e-mail wilt meesturen samen met de overige info van een contactformulier.

Voeg een formulier toe

De eerste stap is op een pagina de Form widget van Elementor toevoegen aan je pagina. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een contactformulier toe te voegen. Dit formulier kun je velden geven met verschillende inhoud (zoals een tekstveld, of een veld waarin alleen nummers mogen staan of een veld waar een e-mailadres wordt verwacht).

Als volgende stap kun je nog je formulier ‘opsplitsen’ door “Step” blokken toe te voegen. Erg handig voor als je een wat langer formulier nodig hebt. Het blijft dan toch overzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor een gebruiker.

Extra informatie toevoegen

Als bovenstaande naar je zin is, kun je nog een stapje verder gaan door extra informatie toe te voegen aan de e-mail die door de website naar je mailbox wordt verzonden. Zoals een eenvoudige tekst die aangeeft: “Vergeet niet dit uitgeprinte formulier toe te voegen aan je administratie map” (het gaat even heel simpel om het voorbeeld los van de precieze inhoud). Hoe kun je dat dan voor elkaar krijgen? Let’s go!

In het Elementor formulier scroll je naar beneden naar de kop “Email”. Hier kun je invullen waarr de e-mail naartoe moet en wat het onderwerp dient te zijn. Maar ook, zoals je kunt zien, de boodschap (message in het Engels). Hier staat standaard [all-fields] maar jij kunt er van alles aan toe voegen. Zoals die tekst hierboven genoemd. Die kan ik ook nog HTML (zoals <b> = bold, dikgedrukt) meegeven. Mooi, mooi, mooi!

Testen e-mail aanpassen Elementor contactformulier?

Vergeet niet om te testen of dat de mail aankomt in de juiste mailbox en of dat de door jou toegevoegde extra informatie, tekst of HTML code, correct werkt.

Vragen over Elementor, WordPress of Shopify websites?

Heb je hulp nodig bij Elementor of heb je behoefte een (nieuwe) website of webshop? Of heb je een (algemene) vraag over websites? Geen probleem! Social Pepper kan je helpen, als het gaat om een goede AI assistent, Elementor, WordPress, Shopify of maatwerk. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of bel 0031611210036!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *