YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud?

Gepland onderhoud uitvoeren aan je WordPress website

Voer je regelmatig onderhoud uit aan je WordPress website? Dan kan het een enkele keer wel eens voorkomen dat er iets misgaat.  Bijvoorbeeld bij het updaten van een plugin. Normaal gesproken krijg je de melding “Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud. Probeer het over enkele minuten nog een keer” in beeld tijdens het updaten.

Afgelopen week merkte ik bij een website dat deze boodschap niet meer wegging. En dus de ‘gewone’ website niet meer bereikbaar bleek te zijn. Gelukkig was dit snel en eenvoudig op te lossen. Hoe? Lees dat hieronder.

Bekijk welke producten er de komende tijd in de winkel worden toegevoegd.

De gepland onderhoud boodschap kun je eenvoudig uitschakelen waardoor jouw WordPress website weer bereikbaar wordt. Daarvoor dien je als eerste jouw FTP gegevens (wat is FTP?) bij de hand te hebben zodat je met Filezilla kunt inloggen aan de achterkant van jouw website.

Nadat je dit hebt gedaan dien je het zogenaamde .maintenance bestand te deleten. Dit bestand vind je terug op het hoogste niveau van de mappenstructuur in je public_html map. Het staat in dezelfde map als je .htaccess bestand en je wp-config bestand.

Dit .maintenance bestand wordt door WordPress geactiveerd zodra er een update plaatsvindt aan de website. Soms in een enkel geval, lukt het WordPress niet meer om dit bestand weg te gooien. Hierdoor lijkt het dat de website continu in update modus blijft staan.

De oplossing is dus eenvoudig: Login via FTP en gooi het .maintenance bestand weg. Je website functioneert daarna weer als vanouds.

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!