YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

WordPress plugins deleten? Een goed idee als je ze niet gebruikt!

WordPress plugins deleten. Doe het als je ze niet nodig hebt!

Soms wil je wel eens functionaliteiten uitproberen in je WordPress website. Of heb je bepaalde plugins nodig tijdens de ontwikkeling van je website. Of denk je iets nodig te hebben, maar maakt niemand in je website er uiteindelijk gebruik van. Wat doe je als er plugins/functionaliteiten in je WordPress website zitten die niet worden gebruikt?

Mijn advies: Deactiveren en verwijderen! Waarom? Lees dat hieronder.

Bekijk welke producten er de komende tijd in de winkel worden toegevoegd.

Een plugin die al een tijdje is gedeactiveerd (en die je misschien bent vergeten) kan, als je daarnaast niet regelmatig update, een beveiligingsgevaar vormen. Het is dus zeer verstandig om gedeactiveerde plugins te verwijderen. WordPress heeft daar ook sinds kort een fijne functie voor in het leven geroepen. Namelijk de “Sitediagnose”. Deze optie kun je terugvinden in het WordPress menu onder Gereedschap en dan Sitediagnose. Je vindt hier zaken terug als je WordPress versie, PHP instellingen (lees hier meer over PHP) en dus ook of je plugins hebt die uit staan.

Staat de plugin uit? Verwijderen die hap!. Mocht je de (openbaar toegankelijke) plugin in de toekomst toch (weer) nodig hebben dan kun je deze altijd weer opnieuw installeren. Hoe je dat doet bekijk je hieronder.

Laadsnelheid van jouw WordPress website

Heb je plugins die je toch niet (meer) gebruikt? Dan is het in dat geval ook verstandig deze plugins te deactiveren en te verwijderen. Hoe meer plugins/functionaliteiten je gebruikt hoe meer code de browser moet lezen om jouw website te laten fucntioneren. Je kunt je voorstellen dat dat tijd kost. Heb je dus een plugin/functionaliteit niet (meer) nodig, verwijder deze dan. Het maakt je website (in milliseconden) wat sneller.

WordPress plugins deleten helpt je dus om ervoor te zorgen dat je website veiliger is en sneller!

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!