YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Inloggen in WordPress. Welke stappen neem je?

Inloggen in WordPress. Hoe en wat?!

Als je geen kaas hebt gegeten van websites dan kan inloggen in WordPress websites al best een uitdaging vormen. Je wilt een kleine (tekstuele) wijziging aanbrengen in je WordPress website, maar hoe log je in hemelsnaam in bij dat ‘ding’? No worries, in dit bericht loods ik je er stap voor stap doorheen!

Vragen over jouw website of webshop? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Log in jouw WordPress website stap voor stap uitgelegd.
  1. Elke website heeft zijn eigen domeinnaam. Type deze als eerste in bij jouw browser. Je krijgt dan zoiets als: www.jouwdomeinnaam.nl.
  2. Plak nu achter die domeinnaam het volgende: /wp-admin. Dan krijg je: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. (wp staat voor WordPress en admin staat voor Beheerder (van de website).
  3. Je komt nu op een pagina waarbij je twee invulvelden ziet, een knop met de tekst “inloggen” en daaronder nog de tekst “wachtwoord vergeten?”.
  4. Mocht “/wp-admin” je niet op de pagina van stap 3. brengen, probeer dan eens “/wp-login” achter jouw domeinnaam te plakken. Werkt dit ook niet dan heeft jouw website een niet-standaard login pad. Vraag dit na bij de persoon die jouw website heeft gemaakt. Als laatste kun je meestal ook nog inloggen via het administratiepaneel van jouw hostingprovider. Je hebt dan wel de logingegevens nodig van je hostingabonnement. En wellicht dien je even contact met hen op te nemen voor wat uitleg hoe je dit precies kunt doen.
  5. Is stap 3. gelukt? Vul dan je Gebruikersnaam en wachtwoord in. Vergeten? Klik dan op de tekst “wachtwoord vergeten?” en vul het JUISTE e-mailadres van jouw inlogaccount. Weet je ook dat niet meer dan wordt het de hoogste tijd om je websiteontwikkelaar te bellen.
  6. Gegevens ingevuld? Klik dan op de blauwe knop “Inloggen”.
  7. Je komt na het inloggen automatisch op het dashboard van jouw WordPress website (je ziet de backend oftewel de achterkant van jouw website). Het is je gelukt!
  8. Wil je de voorkant zien van je website? Ga dan met je muis naar linksboven en klik op het icoon van het huis in de zwarte balk bovenin jouw browser. Je kunt hier direct op klikken of op de tekst die verschijnt “Site bekijken”.
  9. Voila, je ziet nu de voorkant van jouw website. Ga naar de pagina of het bericht dat je wilt aanpassen (en vergeet vooral niet jouw wijziging(en) op te slaan!

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!