Dit is een blog van Social Pepper

PHP instellingen aanpassen. Hoe doe je dat?

PHP instellingen aanpassen
PHP instellingen aanpassen. Het hoe en wat.

In dit bericht gaan we even technisch worden. Zo nu en dan wil je namelijk wel wat instellingen wijzigen. Dit bericht laat je zien hoe je dat kunt doen zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk een demo website kunt installeren op jouw domein via WordPress.

Bovenstaande gaat meestal gepaard met de snelheid en bestandsgroottes waarmee je dat voor elkaar kunt krijgen (of juist niet, daarvoor is dit bericht). De php instellingen kun je meestal ook bij jouw hostingprovider wijzigen maar je kunt het (deels) ook zelf doen. Hoe? Dat vertel ik nu!

Vragen over jouw website of webshop? Neem contact op en bel Richard op 0611210036!

Begin met een .htaccess bestand

Er dient eerst een .htaccess bestand aangemaakt te worden. De makkelijkste manier hiervoor is (vind ik) door de Yoast SEO plugin te installeren en daar het bestand aan te maken of te wijzigen.

Een .htaccess bestand is een tekstbestandje waarin je regels vastlegt voor jouw website. Zoals het blokkeren van specifieke IP adressen of het aanpassen van bepaalde foutmeldingen. En zo ook het vastleggen van parameters op het gebied van PHP.

Wat is PHP ook alweer?

Wat PHP ook alweer is, kun je hier nog even teruglezen. In het kort is het de scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. En voor die scripttaal kun je bepaalde parameters wijzigen door deze vast te leggen in jouw .htaccess bestand.

PHP instellingen aanpassen. Een overzicht.

Hieronder een aantal veel voorkomende parameters die je kunt wijzigen door deze aan te passen in jouw .htaccess bestand. Het kan zijn dat hostingproviders het niet toestaan deze parameters zelf te veranderen. En als je aan de voorkant, na wijziging van een parameter, een wit scherm krijgt, draai dan je laatste actie terug! Je kunt je .htaccess bestand altijd bereiken via FTP.

php_value max_execution_time 30 (een PHP script mag er maximaal 30 seconden over doen om uitgevoerd te worden. Duurt dit langer dan wordt er een foutmelding weergegeven).

php_value upload_max_filesize xxM (Bepaal de maximale grootte van een bestand dat geupload mag worden naar jouw website).
php_value post_max_size xxM (Je gebruikt deze variabele in combinatie met de variabele hierboven genoemd).

php_value memory_limit xxxM (het aantal MB’s dat PHP mag gebruiken va het geheugen van de server).

php_value max_input_vars 1000 (hiermee zet je het aantal inputvariabelen op 1000. Dit kunnen cookies zijn of informatie vanuit een contactformulier).

Met dit bovenstaand lijstje heb je de meest voorkomende parameters op PHP gebied te pakken die je zou willen wijzigen.

Heb je nog andere vragen over WordPress, jouw website of webshop of heb je behoefte aan een WordPress workshop in 2020? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *