YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

De snelheid van je website meten. Hoe en wat en waar?

De snelheid van je website meten. Hoe doe je dat?

Tegenwoordig heeft iedere professional een website. Daardoor is de concurrentie natuurlijk enorm groot. Nu kan je website jouw online visitekaartje zijn, maar het kan ook jouw primaire bron van inkomsten zijn waar je direct je geld mee verdient. In dat laatste geval wil je graag dat Google jouw website (goed) kan vinden.

Om beter gevonden te worden kun je allerlei zaken in en rondom je website optimaliseren. Eén aspect daarvan is de laadsnelheid van je website. In dit bericht laat ik je de tools zien die je kunt gebruiken. Met welke tools kun je de snelheid van je website meten? Ik zal er vier benoemen.

Social Pepper verkoopt kant-en-klare WordPress oplossingen in de webshop. Kijk hier welke pakketten aanbieden.

De laadsnelheid van je website meten

Het handige van de vier tools hieronder genoemd is dat ze je ook direct feedback geven over mogelijke verbeterpunten. Zijn je afbeeldingen te zwaar? Heb je (in WordPress) teveel (onnodige) plugins in gebruik? Is er wellicht nog iets te verbeteren aan de webhostingkant als het gaat om de snelheid? Zaken die je na analyse kunt aanpassen. Na alle gedane aanpassingen kun je dezelfde tool(s) nog eens gebruiken om te kijken of er inderdaad een verbetering heeft plaatsgevonden. Door meerdere tools te gebruiken krijg je een goed objectief beeld van de snelheid van je website. En dus ook van de aanpassingen die nodig zijn. Hier komen de tools:

 

GT Metrix

GT Metrix is een tool die je websiteprestaties meet op basis van structuur, opzet en gebruikersdata.

Webpagetest

De Web page Test tool test je prestaties met diepgaande cijfers, gebruikerservaringen en visuele gebruikersaspecten.

Pingdom Tools

Pingdom tools meet de snelheid van je website om bottlenecks te vinden.

Google PageSpeed Insights

PageSpeed Insights analyseert de inhoud van een websitepagina en geeft tips om een webpagina sneller te maken.

Handige tools om de snelheid van je website te meten. Aan de slag met de resultaten.

Nadat je alle tools hebt gebruikt zul je zien dat zij meerdere punten rapporteren die hetzelfde zullen zijn bij de verschillende tools. Ga als eerste met deze punten aan de slag. Meestal is wel direct duidelijk wat er verbetert dient te worden. Is een en ander toch niet zo duidelijk? Neem dan contact met ons op voor uitleg of voor begeleiding.

Heb je vragen?

Heb je hulp nodig bij het updaten van je WordPress website of webshop? Of heb je andere vragen over WordPress, jouw website of webshop? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!