YES! Je hebt de geheime sidearea ontdekt.

Wist je dat:

- We doneren aan een goed doel na uitvoer van een project?

- Deze website bestaat uit meer dan 125 pagina's?

- We in 1 week een compleet nieuwe website kunnen ontwikkelen? Maar dat ook doen in 8 tot 12 weken?

- Je ons snel kunt bereiken via +31 6 11210036 | [email protected] ? (tussen 09.00 en 17.30 uur)

Wat is een WordPress widget?

Wat is een WordPress widget?

Als je een WordPress website beheerd/hebt dan kun je daarin widgets gebruiken. Mocht je in je WordPress website een thema gebruiken met daarin een pagebuilder (zoals Elementor of de WP Bakery pagebuilder) dan weet je dat zo’n pagebuilder “bouwblokken” gebruikt. Een widget is ook een bouwblok, maar dan een eenvoudiger bouwblok met wat minder mogelijkheden.

Een widget kun je bekijken, verslepen en gebruiken onder Weergave > Widgets aan de linkerkant in de WordPress menu balk. Zie hieronder hoe dat werkt.

wordpress widget

Social Pepper verkoopt kant-en-klare WordPress oplossingen in de webshop. Kijk hier welke pakketten aanbieden.

Als je naar Weergave > Widgets gaat in je menu dan kun je zien dat je vanaf de linkerkant in het scherm widgets klikken en slepen naar een (zij)balk aan de rechterkant van het scherm. En deze (zij)balken zijn afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld (zij)balken voor de sidebar van de pagina, footer widgets (voor de onderkant van je website), header widgets (bv. ter hoogte van je menu of nog een balk daarboven, de zogenaamde topheader) en zelfs nog zelf te bepalen specifieke balken voor op bepaalde pagina’s. WordPress biedt zijn eigen widgets aan, jouw thema biedt meestal daarnaast ook nog themaspecifieke widgets aan.

WordPress widget aanpassen

Als je een widget hebt versleept dan kun je deze herkennen omdat de widget een grijze kleur heeft. De (zij)balk is wit, dus je ziet direct welke widgets in welke (zij)balk zijn geplaatst.

Bij de widget, dus in het grijze balkje, zie je rechtsbovenin een pijltje. Hier kun je op klikken waarna je de widget kunt aanpassen. Door tekst toe te voegen, door vinkjes te zetten of door zelfs je eigen HTML toe te voegen wijzig je de functionaliteit van de widget. Daarnaast kun je de widget gemakkelijk verwijderen door op de tekst “verwijderen”  te klikken.

Test altijd de voorkant van je website na een wijziging zodat je ziet waar het verschil zit!

Heb je hulp nodig bij het updaten van je WordPress website? Of heb je andere vragen over WordPress, jouw website of webshop? Zodat ook jij bovenstaande vragen (en meer) kunt beantwoorden voor jezelf? Neem gerust contact op of laat een reactie achter onder dit blog. Thanks!